Зошто СЗО е корумпирана, нездрава организација

„TrustWHO“, документарен филм продуциран од Лилијан Франк, ги открива тајните влијанија што ја контролираат Светската здравствена организација на штета на јавното здравје

 

„TrustWHO“, документарен филм продуциран од Лилијан Франк, ги открива тајните влијанија што ја контролираат Светската здравствена организација (СЗО) - и тоа го правеше од почетокот. Основана во 1948 година од 61 земја -членка, чии придонеси организацијата првично ги финансираше, СЗО беше брзо инфилтрирана од индустријата.

Од  тутун до нуклеарна индустрија до фармацевтска индустрија, индустријата ја диктираше глобалната агенда на СЗО во минатото и продолжува да го прави тоа денес со ставање профит и моќ над јавното здравје.

 

Бил Гејтс е донатор број 1 на СЗО

Во април 2020 година, Доналд Трамп го суспендираше американското финансирање за СЗО, бидејќи владата ја истражува „улогата на СЗО во сериозниот лош менаџмент и прикривање на ширењето на коронавирусот“.

Ова јасно ја помести Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс на број 1 меѓу финансиерите на СЗО. По изборите, претседателот Џо Бајден ја промени одлуката на администрацијата на Трамп и го врати американското финансирање за СЗО.

Сепак, Бил Гејтс останува донатор број еден, придонесувајќи повеќе во двогодишниот буџет на СЗО од 4,84 милијарди американски долари од која било влада на секоја земја -членка. Според претходно издание на „Vax-Unvax, новата книга на Роберт Ф. Кенеди Jуниор, која треба да излезе во ноември 2021 година“, Гејтс ги искористил своите пари стратешки за да им помогне на меѓународните агенции за помош во нивните закривени, себични приоритети. САД отсекогаш биле најголемиот директен донатор на СЗО “.

Сепак, Бил Гејтс ја поддржува СЗО преку неколку начини, вклучително и Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, како и ГАВИ, која е основана од Фондацијата Гејтс во соработка со СЗО, Светската банка и разни производители на вакцини.

Во 2018 година, со кумулативни придонеси од Фондацијата Гејтс и ГАВИ, Гејтс беше главниот неофицијален спонзор на СЗО, дури и пред администрацијата на Трамп да ја прекине целата поддршка за организацијата во 2020 година.

Всушност, Гејтс дава толку многу што во 2017 година Политико напиша исклучително критична статија за неговото несоодветно финансиско влијание врз работењето на СЗО, што, според Политико, доведе до трошење на организацијата:

„... Посветување на непропорционален износ на нивните ресурси за проекти со претпочитани мерливи резултати на Гејтс ... Неговото влијание ги загрижува невладините организации и академиците. Некои здравствени застапници стравуваат дека парите на Фондацијата Гејтс, кои доаѓаат од инвестиции во големи компании, може да послужат како тројански коњ за корпоративните интереси за да ја поткопаат улогата на СЗО во поставувањето стандарди и во обликувањето здравствена политика “.

Дополнително, Гејтс „му доделува средства на СЗО преку Стратегиската советодавна група на експерти, УНИЦЕФ и Ротари Интернешнл, така што неговиот вкупен придонес е над 1 милијарда долари“, објаснува Кенеди во книгата, додавајќи дека тие донации што се одбиваат од данок му даваат влијание на Гејтс и контрола врз меѓународната здравствена политика, „која во голема мера ја насочува во интерес на профит за интересите на неговите фармацевтски партнери“.

Како што беше споменато во прикажаниот филм, кога беше формиран СЗО, слободно можеше да одлучи како да ги распредели своите придонеси. Денес, 70% од нивниот буџет е поврзан со конкретни проекти, земји или региони диктирани од донаторите. Така, приоритетите на Гејтс се столбот на СЗО, и не беше случајно што тој рече за СЗО: „Нашите приоритети се вашите приоритети“.

„Опсесијата со вакцините на Гејтс ја пренасочи СЗО од намалување на сиромаштијата, исхрана и чиста вода за да ја направи дифузијата на вакцините нивна примарна мерка за јавно здравје. И Гејтс не се плаши да ја стави својата тежина на вага “, се вели во книгата на Кенеди. „... Големиот обем на финансиските придонеси на неговата Фондација го направи Бил Гејтс неофицијален - (и ако не е избран) - лидер на СЗО.

 

Фармацевтските компании и СЗО касираа чекови за претходните пандемии

За време на пандемијата Х1Н1 (свинскиот грип) во 2009 година, пред појавата на пандемијата, беа склучени тајни договори меѓу Германија, Велика Британија, Италија и Франција со фармацевтската индустрија во кои се наведува дека ќе купат вакцини против грипот Х1Н1 - но само доколку СЗО го прогласи нивото 6 на пандемија.

Документарниот филм „TrustWHO“ покажува како, шест недели пред прогласувањето на пандемијата, никој во СЗО не бил загрижен за вирусот, но медиумите сепак ги преувеличиле опасностите.

Потоа, во месецот пред пандемијата Х1Н1 во 2009 година, СЗО ја смени официјалната дефиниција за пандемија со отстранување на тежината и високите критериуми за смртност и оставајќи ја дефиницијата за пандемија како „глобална епидемија на болест“.

Оваа промена во дефиницијата и овозможи на СЗО да го прогласи свинскиот грип за пандемија, откако само 144 луѓе во светот починаа од инфекцијата. Во 2010 година, Др. Волфганг Водарг, тогашниот шеф на здравството на Советот на Европа, влијаеше врз пандемиската изјава на СЗО и го нарече свинскиот грип „лажна пандемија“, која беше водена од Големата Фарма, која профитираше од здравјето со страв.

Според Водарг, пандемијата на свинскиот грип била „еден од најголемите медицински скандали на векот“. Во истрагата за фалсификување на пандемија од СЗО и Големата Фарма, се вели:

... за да ги промовираат своите патентирани лекови и вакцини против грип, фармацевтските компании манипулираа со научници и службеници задолжени за јавните здравствени стандарди за да ги предупредат и измамат владите ширум светот да трошат оскудни здравствени ресурси за неефикасни стратегии за вакцинација и непотребно милиони здрави луѓе да ги изложуваат на лошо тестирани вакцини до непознат број на несакани ефекти.

Додека владите завршија со залихи на вакцини што никогаш не би ги користеле, многу од оние кои примиле вакцина против свинскиот грип Х1Н1 страдале од непожелни ефекти како што се Гилијан-Барев синдром, нарколепсија, катаплексија и други форми на оштетување на мозокот.

 

Прикривање на потеклото

Истрагата на СЗО за потеклото на КОВИД-19 исто така беше „лажна“ истрага од самиот почеток. На Кина и беше дозволено да ги избере членовите на истражниот тим на СЗО, како др. Петар Дасак, кој има блиски професионални врски со Институтот за вирологија во Вухан (ВИВ).

Вклучувањето на Дасак во овој тим беше практично гаранција дека теоријата за лабораториско потекло ќе биде отфрлена, и во февруари 2021 година, СЗО ги ослободи со уште две лаборатории за биосигурност на ниво 4 во Вухан, Кина, за погрешно постапување, изјавувајќи дека тие лаборатории немаат никаква врска со појавата на КОВИД-19.

Дури по одговорите, вклучително и отвореното писмо потпишано од 26 научници во кое се бара целосна и неквалификувана форензичка истрага за потеклото на пандемијата, СЗО се префрли на режим за контрола на штети. Генералниот директор Тедрос Аданом Гебрејесус и 13 други светски лидери се придружија на американската влада во изразувањето „фрустрација на ниво на пристап што Кина  ја додели на меѓународна мисија во Вухан“.

Некои значајни точки: Гејтс го избра Гебрејесус за генерален директор на СЗО, не поради неговите квалификации - Тедрос нема медицинска диплома и позадина што го обвинува за кршење на човековите права - туку поради неговата лојалност кон Гејтс, повторно според книгата Кенеди.

Покрај тоа, лојалноста на СЗО кон Кина беше уверена години порано кога Кина ги обезбеди гласовите на СЗО за да се осигура дека нејзините кандидати ќе станат генерален директор. Истрагата на Сандеј Тајмс, исто така, откри дека независноста на СЗО е сериозно загрозена и нејзините блиски врски со Кина овозможија КОВИД-19 да се шири во раните денови на пандемијата, притоа прикривајќи ја истрагата за потеклото на вирусот. Сандеј тајмс:

„Кога за прв пат се појави Ковид-19, раководството на СЗО им даде приоритет на економските интереси на Кина пред да го спречи ширењето на вирусот. Кина вршеше крајна контрола врз истрагата на СЗО за потеклото на „Ковид-19“ со назначување експерти што ги избра и преговарајќи за договор во собата за ублажување на мандатот “.

 

Контактите на СЗО со Кина одиграа „клучна улога“ во пандемијата

На 28 јануари 2020 година, четири недели откако Тајван го предупреди СЗО дека мистериозна респираторна болест се шири во Кина, СЗО сe уште не презеде акција и продолжи да ја фали Кина.

Тедрос дури и ја пофали Кина за нејзината транспарентност, велејќи дека кинескиот претседател покажал „ретко лидерство“ и заслужува „благодарност и почит“ за дејствувањето за да ја спречи појавата на епицентарот “, објави Сандеј тајмс. Овие „извонредни чекори“ спречија понатамошно ширење на вирусот и затоа има „само неколку случаи на пренос од човек на човек надвор од Кина што ги следиме многу внимателно“.

Говорејќи за Сандеј Тајмс, професорот Ричард Ебрит од Институтот за микробиологија Ваксман на Универзитетот Рутгерс во Њу Џерси рече дека токму оваа блиска врска на крајот го насочила текот на пандемијата:

Не само што одигра улога, таа одигра и клучна улога. Тоа беше единствената мотивација. Немаше научно, медицинско или политичко оправдување за ставот на СЗО во јануари и февруари 2020 година.

Се засноваше само на одржување задоволителни односи со кинеската влада.
Значи, на секој чекор, СЗО ја промовираше позицијата што ја бара кинеската влада ... СЗО активно се спротивстави и ги попречи напорите на другите нации да спроведат ефективни гранични контроли што би можеле да го ограничат, па дури и да го содржат ширењето на појавата.

Не е верно дека службениците во Женева кои ги дадоа овие изјави веруваа дека овие изјави соодветствуваат со фактите што ги имаа во времето кога беа дадени изјавите. Тешко е да се пропушти дека непосредното потекло за ова е поддршката на кинеската влада за изборот на Тедрос за генерален директор ...
Ова беше неверојатно висока стапка на поврат за релативно малите суми инвестирани за поддршка на неговиот избор. Тоа се исплати на голем начин за кинеската влада.

 

Корупцијата на СЗО е длабоко вкоренета

Дури и пред пандемијата, СЗО издаде соопштение дека е во преговори со Фејсбук „да се осигура дека луѓето имаат пристап до веродостојни информации за вакцините и дека ширењето на неточности е намалено“.

На првиот Глобален самит за вакцинација на СЗО, одржан во Брисел во септември 2019 година, Џејсон Хиршер, менаџер за јавната политика на Фејсбук, алудираше на цензурата и медиумската манипулација што требаше да дојде:

Првото нешто што го правиме е да го намалиме ширењето на дезинформации за вакцинацијата и втората работа што ја правиме е да го зголемиме пристапот до веродостојни, авторитативни содржини за вакцинацијата.

Наместо да го ставате јавното здравје на прво место, како на пример, побарувачката за безбедносни студии за вакцини, историјата на СЗО јасно ја покажува нејзината лојалност кон големите фармацевтски и други индустрии.

На пример, СЗО ги минимизираше здравствените ефекти од нуклеарната катастрофа во Чернобил во 1986 година, тврдејќи дека само 50 смртни случаи биле директно предизвикани од инцидентот и дека „вкупно до 4.000 луѓе на крајот би можеле да умрат од зрачење“ од катастрофата.

Во 1959 година, СЗО потпиша договор со Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ), која се залага за „мирно користење на атомска енергија“, и затоа е подредена на оваа организација во однос на јонизирачкото зрачење.

Одговорот на СЗО на катастрофата во Фукушима во 2011 година исто така беше критикуван бидејќи имаше докази за прикривање на високо ниво. СЗО повторно ги минимизираше ризиците, наведувајќи: „Предвидените ризици се ниски и не се очекува да се забележи зголемување на стапките на рак над основните вредности.

СЗО, исто така, доби повеќе од 1,6 милиони долари од опиоидниот гигант Пердју од 1999 до 2010 година и користеше податоци за опиоиди поддржани од индустријата за да се внесе во своите официјални упатства за про-опиоиди. Според Алијансата за заштита на човечки истражувања, соработката на СЗО со Пердју доведе до проширување на употребата на опиоиди и глобална зависност.

Врз основа на прифаќањето на приватни фондови, извештајот во списанието за интегративна медицина и терапија отиде дотаму што ја означи корупцијата на СЗО како „најголема закана за јавното здравје на нашето време“, особено во однос на препораките на СЗО за лекови - вклучувајќи ги и нејзините „Листи на основни лекови“- за кои тие веруваат дека се пристрасни и несигурни.

Со оглед на силните и упорни докази дека СЗО е многу конфликтна и индустријата е контролирана, нејзината корисност како чувар на јавното здравје треба сериозно да се преиспита.

mercola.com

Д -р Џозеф Меркола е основач на Mercola.com. Остеопатски лекар, најпродаван автор и добитник на повеќе награди во областа на природното здравје, неговата примарна визија е да ја промени модерната здравствена парадигма, обезбедувајќи им на луѓето вреден ресурс за да им помогне да ја преземат контролата врз нивното здравје.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ


Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-768-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-992-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-1200-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Тенисерски играчи притрчаа откако дете кое ги собира топчињата колабира на Австралија опен (видео)
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас