Анализа за Новиот светски поредок!

Во старата нормала, често се зборуваше за „Нов светски поредок“

Она што во тоа време изгледаше малку апстрактно, сега се оформува за време на вонредната состојба на Короната. Она што се чини дека е ново е во основа интензивирање на длабоките државни активности и психички операции во последните децении.

Во старата нормалност, спорадично ги гледавте само зашилените перки, алчните ајкули на предаторскиот капитализам сега скокаат од вода нескриени. Тие се толку сигурни во својата моќ што повеќе не се трудат да работат тајно.

После 16 месеци терор од корона, на критичните набљудувачи им е јасно: Заглавени сме во гигантска пандемија на лаги, среде транснационално оркестрирана психолошка воена операција против народите.

Набргу по прогласувањето на таканаречената пандемија, очигледни беа противречностите, произволните мерки и трајното кршење на законот. Најдоцна по неколку недели, следните мерки и активности од страна на владите требаше да ги натераат сите да седнат и да забележат.

 

 

Само сакаме да спомениме неколку точки:

Изземање на компаниите за вакцинација од каква било одговорност, „инструментализација“ на луѓето како заморчиња за недоволно истражени „вакцини“, неподготвена поддршка на специфичните компании за вакцинација, систематски кампањи за страв, неверојатна униформност на пријавување и насочено уништување на малите и средните компании.

 

 

Создавање на страв и терор од корона

Коронската криза е совршено продолжување на теророт со други средства. Целта на владетелите отсекогаш била да го држат под контрола исплашеното население. Произведениот терор започнува уште во 60-тите и 70-тите години на минатиот век со Италија како лабораторија.

Оттогаш имало напади во Лондон, Мадрид, Амстердам, Осло, Париз, Брисел, Ница, на Мајдан / Украина, во Берлин и Ханау. Нападите главно остануваат нерешени и се губат во мракот на тајните армии, операциите на тајните служби и тајната државна полиција со седиште во НАТО. Сите напади беа во врска со стратегијата на напнатоста, производството на страв во Европа, но и во целиот свет.

11.09. Ја означи одлучувачката точка на пресврт во голема терористичка операција. Веќе во 2001 година се работеше главно за производство на страв и хорор. „Војната против тероризмот“ започна и бидејќи стравот од „злобните исламисти?“ во голема мера се смири на крајот на 2019 година, требаше да започне нова голема офанзива, која се одвиваше од февруари 2020 година со КОВИД-19 како „војна против инфекцијата“

Главниот мотив на државниот терор е да се исцедат сè поголеми средства од граѓанските општества преку производство на страв и непријатели однадвор и внатрешно, или да се иницира пресвртна точка. Тоа значи дека центрите на моќ - освен природните катастрофи - прво создаваат кризи и војни од кои наводно подоцна сакаат да ги спасат луѓето.

Тие произведуваат војни однадвор и внатрешно, и преку напнатост ја создаваат климата што ги распаѓа општествата одвнатре. Короната е долго подготвена, координирана и високо диверзифицирана државна и терористичка псиоп операција за контрола на умот против народите. Таа е чин за обука на кучиња за луѓе без пример во историјата. Бројни „документи за паника“ што излегоа на виделина се доказ за ова.

 

 

Кои се сторителите?

Тоа се глобалистите и нивната комплексна архитектура за владеење. Тие се составени од големи пари, т.е. богати и супербогати, олигарси и плутократи, агенции за собирање капитал како што се БлекРок, Вангард., Големите корпорации, меѓу другите Биг Дата, Биг Фарма и Биг Тех, воениот- индустриски безбедносен комплекс, тајните служби, агенциите за односи со јавноста и пропагандата, конгломератите на корпоративните медиуми.

 

 

Владите се извршни органи на глобалистите.

Новото средство за доминација на глобалистите е здравствена диктатура заснована на режим на инфекција што може да се активира во секое време. Вчера КОВИД-19, денес варијанта Делта, утре мутант Омега, задутре напад на „Биолошко војување“. Глобалистите сакаат да го блокираат враќањето кон која било форма на живот што има врска со „нормалноста“.

По претходното уништување на економијата и општеството, тоа и онака веќе не е можно. Глобалистите ќе го хранат и дебелеат својот режим на инфекција со корумпирани политичари, научници, ПР агенции, владејачки медиуми и пропагандни платеници онолку колку што им треба да го спроведат посакуваниот тоталитарен Нов светски поредок.

Мораме да кажеме дека тие не слушаат стотици високо квалификувани медицински професионалци и меѓународни научници, работат со гестапо методи, малтретираат луѓе од нивните професии и со цензура бришат видеа на Јутјуб, Фејсбук, Твитер...

Сите ексцеси на режимот кој исчезна целосно од демократската контрола  се урнати. Политички криминалци, опортунисти, психопати, антимакедонци и макијавелисти ја претворија земјата во отворена психијатрија.

 

 

Митот за големата грижа

Големата грижа на политиката за „јавното здравство“ е најголемата лага во историјата на човештвото.

Никогаш во ниту еден момент на светот немало координирани напори за борба против вистинските убијци на населението од пандемски размери кои ги придружуваат индустриските земји со децении: кардиоваскуларни болести, дијабетес, прекумерна тежина, дебелина, рак и депресија.

Милиони умираат предвреме од овие болести. Сите овие цивилизациски болести не можеа ни да се приближат до разоткривањето на диктаторските мерки што денес ги доживуваме со оваа измислена пандемија.

Ова дури не би постоело ако СЗО не ја сменеше дефиницијата за пандемија во 2009 година. Тоа значи: Вие работевте кон измамата на инфекција 10 години!

 

 

Корона како пресвртна точка

Корона е - она што го нарече англискиот принц, принцот Филип - „прозорец на можности“ и со тоа сценарио за излез, прекинување и уништување.

Глобалистите сфатија дека веќе не можат да продолжат со својот стар модел на капитализам. Короната сега е името на новиот деловен модел на транзиција сè додека, со „Големото ресетирање“ (обновување) и „Четвртата индустриска револуција“, тие пристигнаа таму каде што навистина сакаат да бидат: „Новиот светски поредок“ или „Еден светски поредок“ .

И во овој нов светски поредок, старите клики кои сега се кријат зад идеологијата на здравствена заштита и наскоро да ја спасат климата, се исти. Тие не даваат ништо за демократијата, а всушност тие веќе ја фрлија во ѓубрето на историјата.

Најдоцна од февруари 2020 година, се справуваме со пандемија од посебен вид на политичко-медиумска чума. Оваа тешка структурна политичка болест ја означува последната фаза на капитализмот во светот, катастрофа и премин кон нов капиталистички профитабилен режим. Владите го трасираат патот за ова, како „Длабока и корумпирана влада“, која  ја извршува само волјата на глобалистите и нарачателите на НАТО, при што корпоративните медиуми и јавните радиодифузери се дегенерираат во заводлива идиотска индустрија.

 

 

Зошто затворања и блокади?

Една од големите компании за односи со јавноста и пропагандата, американската агенција Еделман, постигна катастрофални вредности во својот барометар за доверба во 2020 и 2021 година на глобален просек, особено за владите и медиумите достигнаа: историски минимум!

По сите политички грешки, скандали и злосторства на кастата на политичките медиуми, нешто мораше да се случи, не само во Македонија.  Во воената стратегија ова се нарекува „шок и стравопочит“ - шок и заплашување. Глобалистите се плашеа од политички колапс и понатамошни народни бунтови како во Франција. И кога масите веќе немаат доверба во своите влади, тогаш тие сега треба да научат да се потчинуваат под нивните нозе - како и секогаш во историјата.

 

 

Каде сакаат да одат глобалистите?

Зад сцената на кризата со инфекции, глобалистите го вртат големото тркало. Светот треба да се притисне во Новиот светски поредок за дигитализација, станува збор за:

5Г и сателитската технологија поврзана со него. 5Г е првенствено технологија за војската да води војна со целосно нови темели. 5Г е инсталиран и последиците врз луѓето и природата се целосно игнорирани; Интернет на нештата, Интернет на тела, технологии на глобална инфраструктура на информатичкото општество; свет без готовина; Режим на присилна вакцинација со употреба на генетска и нанотехнологија; вештачка интелигенција во врска со постхуманизмот и трансхуманизмот, спојувањето на човекот и машината и изградбата на „паметни градови“.

 

 

Барања за нов почеток

На крај, би сакале да искажеме неколку размислувања за тоа како би сакале да биде поинаку:

Распуштање на странките во претходната форма и функција, распуштање на комплексите на корумпираните лобија, распуштање на тајните служби на светско ниво, барем нивно масовно намалување, раскинување на сите договори со меѓународната адвокатска и консултантска индустрија, која пишуваше закони во министерствата против интересите на населението со децении, повторно воспоставување на Европската унија како „Европа на народите“, а не корпоративна економија и елити на моќ, излез од воениот дел на НАТО, раскинување на сите договори за стационирање на војската, излез од Светската банка, Меѓународниот монетарен фонд како проекти за сузбивање на меѓународни финансии и инвестициски капитал, редукција на војската во Националната одбрана, обработка на коронскиот заговор - апсење на одговорните во политиката и медиумите од уставната полиција и воените единици и нивно пренесување на уставен воен суд, бидејќи темелно корумпираниот партиски пејзаж е неразумен да се справи, не е способен.

Укинување на имунитетот на политичарите, конфискација на имотот на партијата или имотот на политичарот во случај на докажано кршење на уставот, законот и штета на пошироката јавност, засилување на казната за кршење на заклетвите, зајакнување на директната демократија, целосна реорганизација на медиумите, т.е. поднесување на популарна јавна демократска контрола.

Новата генерација политичари мора да се докажале „во животот“, мора да бидат во согласност со етичките и моралните принципи, усогласеност со уставот и законот и да бидат одговорни за ова пред да ја преземат јавната функција. На секој шутрак без карактер, ниту на секој нем, не смее да му се даде политичка функција.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас