Нервотоксини во пастата за Заби

Дали знаевте дека Флуоридот е невротоксин и опасен по вашето здравје, па зошто тогаш го има во повеќето големи брендови на пасти за заби?

Дали знаевте дека Флуоридот бил „Отров за стаорци“ пред да биде во пастата за заби?

Спротивно на она што нè научија од детството за компонентата на флуорид во пастата за заби, научниците, истражувачите и холистичките професионалци за здравје откриле дека тоа е фактор што придонесува за намалување на коефициентот на интелигенција кај децата.

 

Следниве состојби се негативни влијанија на флуорот врз човечкото тело:

Оштетување на мозокот, тумори, рак, нарушувања на имунолошкиот систем, нарушување на тироидната жлезда, артритис, деменција, неплодност, генетско оштетување и клеточна смрт, мускулни нарушувања, летаргија, зголемена апсорпција на олово, фрактури на коски, аутизам, Алцхајмерова болест, апатија и пасивност, се меша со белата боја производство на крвни клетки, ги убива мозочните клетки, го намалува сексуалниот нагон, неплодност, седатив, го забрзува процесот на стареење, го напаѓа хипоталамусот, влијае на циркулацијата на срцето, се повлекуваат непцата, го скратува животниот век, губење на меморијата, болки во зглобовите, недостаток на мотивација, го инхибира производството на мелатонин, бубрезни камења и откажување на бубрезите, оштетува стомак и варење, воспаление, ја забрзува остеопорозата и многу други.

 

Додека флуорид од фармацевтско ниво е исто така токсичен лек, ова не е тип на флуор што се додава во водата за пиење и вашата паста за заби.

 

Флуорид кој обично се користи во вашата вода и паста за заби е контаминиран хемиски нуспроизвод што доаѓа од процесот на производство на фосфатни ѓубрива.
Над 170 милиони луѓе или 67% од САД пијат флуорирана вода, 43 од 50 најголеми градови пијат флуорирана вода, Зошто?

 

Истражувачите од Универзитетот Харвард извршија мета-анализа на 27 различни епидемиолошки студии за нивото на флуор во вода и невро-бихевиорални развивачи.

 

Дали знаевте дека Хитлер и Сталин ја флуорираа водата во концентрационите логори за смирување на затворениците, тоа е главната состојка на нервниот гас Сарин, флуоридот е истата состојка во отровот за стаорци и Прозак, флуоридот ја калцифира епифизата, поинаку позната како твое 3-то око (интуитивни сетила) што буквално има прачки и конуси, исто како и другите очи, Флуорот ја оштетува ДНК-таа.

 

Во 1955 година, Крест стана првата паста за заби со флуорид, флуоридот е толку токсичен, што ЕПА го смета за токсичен отпад? Па зошто нашата администрација за храна и лекови го дозволува тоа ако е „познат ризик по здравјето.

 

Во наративот за Флуор се наведува дека се бори против премногу расипување и заболувања на забите, но сепак тоа е главната состојка во уништувањето на човечката ДНК.

 

Додека повеќето луѓе претпоставуваат дека флуорот спречува расипување на забите, мнозинството од нас не разбира дека флуорот всушност може да предизвика вид на расипување на забите, наречен стоматолошка флуороза.

 

Дали знаевте дека Кина се обиде да додаде флуор речиси две децении, но нагло престана да го додава во 1983 година? Тие сфатија дека ја зголеми флуорозата на забите за шокантни 550%!

 

Познато е дека флуорот е ендокрин нарушувач кој влијае на коските, мозокот, епифизата, тироидната жлезда, хормоните и нивото на шеќер во крвта.

 

Доенчињата кои консумираат формула направена со флуорирана вода од чешма трошат околу 100 пати повеќе од препорачаните количини и се покажа дека имаат пониски нивоа на интелигенција отколку децата кои не пиеле флуорирана вода.

 

Флуорид е неоргански, монатомски анјон со хемиска формула еФ, чии соли се типично бели или безбојни. Флуоридните соли обично имаат карактеристичен горчлив вкус и се без мирис. Неговите соли и минерали се важни хемиски реагенси и индустриски хемикалии, главно користени во производството на водород флуорид за флуојаглеводороди.

 

Флуорот е класифициран како слаба основа бидејќи само делумно се поврзува со раствор, но концентрираниот флуор е корозивен и може да ја нападне кожата.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас