Др. Раинер Фуелмих - Зошто власта свесно нареди смртоносни мерки?

Адвокатот Др. Раинер Фуелмих е коосновач на вонпарламентарниот коронски комитет со седиште во Берлин.

Овој комитет ја започна својата работа летото 2020 година и оттогаш беше посветен на истрагата и обработката на целокупните настани со короната.

Неделните состаноци се емитуваат во живо, потоа им се достапни на заинтересираните страни како снимки и сега се признати низ целиот свет.

Сега д-р. Фуелмих во видео се насочува до секој граѓанин и ги потикнува да поставуваат прашања.

Прашања, на кои одговорот може да создаде поинаква слика за настаните во врска со кронската криза, од онаа што досега ја пренесуваа одговорните и водечките медиуми.

Ние од Футв Медиа сакаме да го свртиме вашето внимание конкретно на оваа адреса, која досега ја виделе околу 56.267 луѓе на Јутјуб - ве молиме, помогнете да го пренесеме ова знаење.

Тоа е едно од најдобрите достапни резимеа на наодите за наводната пандемија - со релаксиран, сериозен и прецизно осмислен тон, како што може да се очекува од врвен адвокат.

За оние кои повеќе сакаат да читаат отколку да гледаат видеа, односно не го разбираат германскиот јазик, еве го говорот на Др. Фуелмих во целост.

 

 

Дали би помислиле дека ова е нормално?

Како би реагирале на почетокот на 2020 година ако ви кажеа дека од средината на март 2020 година до денес не само луѓето ширум Германија, туку и во поголемите делови на светот ќе носат маски за лице, вклучувајќи и деца, поради таканаречените блокади?

На целата германска средна класа, како и средната класа на целиот западен свет и се заканува неликвидност?

Милиони операции, прегледи за рак, мерки за рехабилитација и медицински мерки се одложени, со несогледливи здравствени последици за погодените?

Илјадници смртно болни во Германија и во поголемите делови на светот се принудени да умрат во изолација и сите сами без поддршка од своите најблиски?

Луѓето ширум Германија и во поголемите делови на светот се лишени од слобода со денови и недели без судска одлука поради таканаречените карантински наредби?

Луѓето во Германија и во поголемите делови на светот се гонат за славење на роденденот, седење на клупа во парк, џогирање, пеење?

Парламентите окупирани од претставници на народот избрани од нас де факто не се овластени, а федералните и државните влади донесоа не управувана низа произволни регулативи без никакво легитимирање од народот, чија содржина и граници никој не ги разбира?

Сите основни демократски права се суспендирани, вклучително и најважното основно демократско право, слободата на изразување?

Дали ќе го земевте тоа за нормално и ќе го земете здраво за готово или ќе се заплашевте со неверување и ќе прашвате: „Зошто некогаш вакво нешто треба да се случи во демократија?“

Тоа, се разбира, беше реторичко прашање, бидејќи секако вие, кои слушате овде, ќе прашавте: „Зошто? Зошто треба да се случи вакво нешто? “

 

 

Слободата на изразувањето е во срцето на демократијата

Во меѓувреме, се што е горенаведено станаа реалност, но се чини како никој од одговорните да не го постави најприродното прашање на светот: „Од која причина треба да се случи ова?“

Бидејќи до денес немаше одговор од федералните и државните влади.

Освен: „Постои пандемија на корона. Затоа, стори што ќе ти кажеме да сториш. Без да поставуваш прашања “.

Шефот на РКИ (Роберт Кох Институтот), ветеринар по име Вилер, експлицитно изјави дека не треба да се поставуваат прашања кога тој беше во име на сојузната влада - затоа што РКИ е т.н. повисока федерална власт која треба да ги следи упатствата на владите или Федералното Министерство за здравство - експлицитно и буквално јавно побарано.

Тоа требаше да и го одземе здивот на демократијата. Бидејќи демократијата зависи клучно од моралната компетентност, а моралната компетентност бара две работи.

Способност да поставуваат прашања наместо слепо да следат наредби.

И можност за дискутирање на други мислења наместо да ги оцрнувате. И можноста за поставување прашања и можноста за дискусија е срцето на слободата на изразување, а со тоа и срцето на демократијата.

 

 

Фашистички тоталитарен режим

Овој владин мандат - запомнете уште еднаш дека РКИ е орган врзан со упатства - беше почетокот на најтешкиот напад извршен некогаш врз нашата демократија.

Следните, последователни прашања се следниве: Во чии интереси е овој напад од нашата сопствена влада врз нашата демократија, односно врз владеењето на народот?

Поточно - кој има интерес да го уништи владеењето на народот, демократијата и да го замени со нешто што, како што покажаа случувањата во изминатата година, е фашистичко-тоталитарен режим?

 

 

Прашања што не беа поставени

Да почнеме со централното прашање.

На кои наоди се засноваат овие наредби што ја уништуваат демократијата и неизмерно штетат?

Доколку беа поставени конкретни прашања во врска со ова и ако федералната влада влезеше во јавна дискусија, тоа ќе го почитуваше само општиот принцип „Audiatur et altera pars - („слушнете ја другата страна“), наместо исклучиво да ги следите сè по дрските барања на некојси г-дин Дорстен, тогаш ќе беа поставени овие специфични прашања:

 

 

Прво: Колку навистина е опасен наводно новиот вирус?

Одговорот би бил, во согласност со  контроверзниот СЗО и високо почитуваниот професор Др.. Џон Јоанидис од Универзитетот Стенфорд: Со стапка на смртност од инфекции од 0,14-0,26%, вирусот не е поопасен од сезонскиот грип.

 

 

Второ: Кои се здравствените и економските ефекти од антикоронските мерки?

Многу деталниот и прецизен одговор на ова прашање е достапен на Федералното Министерство за внатрешни работи од мај 2020 година во форма на таканаречената лажна скрипта за тревога.

Овој труд е изработен од специјалист од Министерството за внатрешни работи, кој е добро обучен за проценка на ризик за заштита на населението.

И секој сега го знае одговорот како што е опишано погоре. Ефектите од антикорона мерките се поразителни.

 

 

Трето: Колку е сигурен ПЦР-тестот за откривање на инфекции што го разви Дорстен на почетокот на јануари во 2020 година?

Имајте на ум, во време кога тој, Вилер и другите сè уште јавно изјавуваа дека нема што да се плашат од коронавирусот. И што тогаш беше препорачано низ целиот свет од СЗО. Одговорот е: ПЦР-тест кој не може да ви каже ништо за инфекција.

Тој дури и не е одобрен за оваа намена. Затоа, овој тест има само т.н. овластување за употреба во итни случаи во САД, т.е. овластување за итни случаи, а не вистинско, целосно овластување.

 

 

Каде ги добивам одговорите на овие три прашања?

Од работата на Коронскиот комитет, која јас и мојата колешка Вивијан Фишер ја основавме со уште двајца адвокати на 10 јули 2020 година и која постојано ја водеше пулмологот и долгогодишниот поранешен шеф на одделот за здравство, Др. Волфганг Водарг, човечкиот биолог проф. Др. Улрике Камемер од Универзитетот во Вирцбург и професорот по право Др. Мартин Шваб  од Универзитетот во Билефелд.

Овој комитет од тогаш интервјуираше околу сто почитувани, глобално признати научници, лекари, адвокати, економисти, психолози, психијатри и други.

 

 

Инфекциска смртност 0,14%

Повеќе не треба да му се објаснува на никого дека направената штета е толку монструозно поразителна што третата светска војна не можеше да биде полоша.

Фактот дека реалната опасност од вирусот, каков и да е тој, и без оглед на тоа дали некогаш бил научно правилно изолиран, не оди подалеку од онаа на сезонскиот грип, дури и СЗО призна, која е претпоставката на смртност од инфекција со стапка од 0,14% , како што споменавме погоре.

И огромното мнозинство од оние кои умираат се над осумдесет години со тешки повеќе постоечки услови.

Ова, меѓу другото, го докажуваат и обдукциите извршени од проф. Пишел од Хамбург.

Доволно чудно, спротивно на експресното барање на РКИ.

 

 

Откривањето на вирусната РНК не укажува присуство на заразен вирус

Десетици научници сега потврдија дека озлогласениот ПЦР-тест на Дорстен, спротивно на тврдењата на неговиот пронаоѓач, г-дин Дорстен, не дозволува да се прават заклучоци за инфекции.

Дури и СЗО и американскиот колега на германскиот РКИ, ЦДЦ, го признаа ова и истакнаа дека позитивниот тест не кажува ништо за тоа дали тестираното лице е заразно.

Ова е затоа што тестот не може да прави разлика помеѓу жив и мртов материјал.

Значи, тој не може да каже дали она за што тестира позитивно се мртви фрагменти, остатоци од успешна одбрана на сопствениот имунолошки систем на организмот од напад на вирус кој долго време преживеал, или жив вирус навистина навлегол во клетките и таму се размножува. Само единствено ова би довело до инфекција.

Ниту, пак, може да каже дали симптомите што ги доживува некое лице не се предизвикани од друг патоген, како што е настинка или вирус на грип.

Поточно, ЦДЦ вели во две реченици: „Откривањето на вирусната РНК не укажува на присуство на заразен вирус или дека КОВИД-19 е предизвикувачки агенс на клиничките симптоми.

“ Не се исклучуваат вирусните патогени микроорганизми “.

 

 

Нема асимптоматски инфекции

Патем - и двете изјави претпоставуваат дека тестираното лице има симптоми. На пример главоболка или болки во грлото, болки во телото, дијареја или слично.

Нормално, никој не оди на лекар кој нема симптоми, т.е. поплаки и соодветно на тоа, не може да му даде на лекарот индиции за медицинска дијагноза на што било.

Што треба да одговори на лице без симптоми, без симптоми на прашање на лекар: "Кои симптоми ги имате?"

Нормално, барем додека не се појави Короната, луѓето без симптоми се сметаа здрави и исто така се чувствуваа здрави.

Важно е ова тврдење дека постојат инфекции без симптоми или асимптоматски, тоа исто така, доаѓа од г-дин Дорстен.

Всушност, воопшто нема асимптоматски инфекции, како што неодамна покажа студијата со десет милиони учесници во Вухан, Кина, од сите места, на крајот на минатата година.

 

 

Дорстен објави лажни изјави. И тој знаеше дека биле погрешни

Повторно: И лажните искази за фактите - тврдењето дека постојат асимптоматски инфекции и тврдењето дека ПЦР-тестот на Дорстен може да открие инфекции потекнуваат од Дорстен.

На почетокот на 2020 година, тој го објави тоа во два труда што дури и не почнуваат да ги исполнуваат научните стандарди, како што едногласно изјавија 22 меѓународно реномирани научници во својот т.н. труд за повлекување во врска со тврдењето за неговиот ПЦР-тест.

И ги објави овие лажни изјави знаејќи дека се лажни. За време на објавувањето, тој знаел за асимптоматските инфекции дека случајот што го наведе како пример на кинеската жена во посета на Германија не бил воопшто асимптоматски.

Наместо тоа, таа ги лекуваше своите симптоми со обичен лек против грип.

И според интервјуто што го даде во 2014 година во Виртшафтсвохе, тој исто така знаеше дека позитивниот  ПЦР-тест нема информативна вредност во однос на инфекциите.

 

 

Достен: Конфликт на интереси и неосновани прогнози дури и со свинскиот грип

Но, покрај сериозниот финансиски судир на интереси, Дорстен има уште еден проблем со неговиот кредибилитет.

Постојат огромни сомневања дали тој имал соодветно докторат, односно дали има право да го користи докторатот. Во врска со ова се чека правна постапка.

И тој има уште повеќе проблеми со кредибилитетот затоа што за време на свинскиот грип во 2009 година, заедно со сега целосно дискредитираниот Англичанец Нил Фергусон, тој ја предупреди јавноста за ужасни последици и милиони смртни случаи доколку не се случи веднаш масовна вакцинација.

Овие прогнози се покажаа како целосно неосновани и погрешни, а свинскиот грип се покажа како лесен грип.

Сепак, вакцините веќе беа купени од многу земји во светот под услови што се чуваа во тајност до денес, кои потоа се користеа пред сè да бидат уништени за многу пари.

Со резултат од околу 1.300 деца, особено во Скандинавија, се сериозно онеспособени за живот, бидејќи страдаат од нарколепсија.

 

 

Федералната влада свесно и доброволно нареди фатални мерки. Зошто?

Се поставува прашањето зошто федералната влада, без да покаже навестување на емпатија или сожалување, ги следеше советите и масовните барања за заклучување на овој човек и ги нареди  овие разорни мерки, кои, меѓу другото, принудуваа на смртно болни луѓе, изолирани и без поддршка од нивните најблиски да умрат осамени.

И зошто владата не само што не ги забележа другите мислења, туку, дури и без да ги испита, а камоли да разговара за нив, ги отфрли како радикални десничарски, антисемитски и теории на заговор?

Накратко: Како се случи тоа што федералната влада, слепо следејќи ги, државните влади, свесно и доброволно наредија смртоносни и разорни мерки, бараа никој да не поставува прашања и, згора на тоа, да ги игнорира и намерно да ги оцрнува сите други научни и медицински мислења што утврдија дека наводно новиот вирус не претставува поголема закана од вирусот на грипот, и дека постојат ефективни третмани кои практично не коштаат ништо и дека преземените мерки како целина ќе предизвикаат најразорна здравствена и економска штета?

 

 

Федералната влада дозволува медицински експерименти врз населението и намерно ги мами. Зошто?

Како се случи тоа што федералната влада дури и ги игнорираше потврдуваните податоци, кои се детално сумирани во горенаведената опширна сега таканаречена лажна скрипта за тревога на високо квалификуван службеник за цивилна заштита на Министерството за внатрешни работи?

И пред сè: Зошто федералната влада, спротивно на Нирнбершкиот законик, дозволува медицински експеримент врз сопственото население и намерно дозволува населението да биде измамено?

Зошто федералната влада дозволува населението кое се туркаше во оваа насока веќе една година да се третира со производ кој е познат како вакцина, но кој всушност е генетски експеримент, чијашто ефикасност е многу контроверзна и неговата опасност никогаш не бил адекватно тестирана во ниту една научна студија, но е тестиран само во живо на несудената популација, така да се каже?

Зошто владата дозволува овој експеримент да продолжи по огромните несакани ефекти, вклучувајќи голем број на пријавени смртни случаи, што би предизвикало веднаш да се запре какво било вистинско истражување?

 

 

Чии интереси ги застапува Федералната влада?

Во краток преглед:

Чии интереси ги застапува Федералната влада кога нарачува вакви деструктивни мерки? Оние од германскиот народ или сосема поинакви?

Со оглед на очигледниот факт дека интелигентните, емпатични владини претставници никогаш не би дејствувале против сопствениот народ на начин што сериозно ќе им наштети на нивното здравје, на нивната економија и, пред сè, на демократијата, се поставува прашањето:

Во чие име дејствува федералната влада и од која причина?

Кога сметате дека најважните советници на федералната влада, заедно со Дорстен, Велком Траст  и фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, високи претставници на фармацевтската и технолошката индустрија што произведуваат вакцини, сите бараат воведување на дигитален пасош за вакцинација, се јавува сомнеж дека е тоа така, и на потполно необмислен и емпатичен начин се застапени нивните интереси, а не интересите на луѓето.

 

 

Сончевата светлина е најдоброто средство за дезинфекција

Постојано растечката група на меѓународни адвокати, особено оние со добра мрежа на англо-американското право, работат тесно координирано за да расветлат и да најдат одговори на прашањата кој стои зад сето ова и кој мора да одговара.

Затоа што, како што рече мојот правен херој Луис Д. Брандеис, порано во Врховниот суд: „Сончевата светлина е најдобрата од сите средства за дезинфекција. Сончевата светлина е најдоброто средство за дезинфекција “.

И таа сончева светлина е светлината на крајот од тунелот што сите можеме да ја видиме и која станува сè посветла.

Превод: Футв Медиа

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас