Експерт - Под итно да се запре програмата за вакцинација!

Во драматичен апел, искусниот аналитичар на медицински истражувања на податоци, д-р. Тес Лори, во отворено писмо до органот за одобрување на медицински помагала во Велика Британија (МХРА), се залага веднаш да се запре сегашната програма за вакцинација на владата, со оглед на постојната документација за несаканите ефекти на различните вакцини против Ковид-19.

Д-р Лори беше долгогодишен и доверлив давател на услуги на Светската здравствена организација (СЗО) и Националната здравствена служба на Велика Британија (НХС) до 2020 година.

Професионалната репутација на Др. Лори е неспорна, исто така затоа што нејзиниот институт работи исклучиво за јавни институции и не презема договори за компании од фармацевтската индустрија, бидејќи тоа може да влијае на независноста на анализите на компанијата.

„Природата и разновидноста на несаканите ефекти пријавени во системот за [известување] се во согласност со евентуалните патолошки феномени опишани во овој труд и се поддржани од друга неодамнешна научна работа за штета предизвикана од вакцините, посредувана од производот на шилестииот протеин на вакцината (2, 3 )

Сега е евидентно дека овие производи се токсични за луѓето во крвотокот.

Потребно е непосредно запирање на програмата за вакцинација додека се спроведува целосна и независна безбедносна анализа за да се испита целиот степен на штетата предизвикана од тромбоемболизам, мултисистемско воспалително заболување, имуносупресија, автоимунитет и анафилакса, поврзани со антитела, според податоците [ од системот за известување за жолтиот картон] Вклучуваат прекумерна реакција на имунолошкиот систем (АДЕ). "

 

 

Авторите се свесни за нивната одговорност како научници кога пишуваат дека:

»(…) Дали сте свесни за границите на податоците за фармаковигиланцата и знаат дека информациите за пријавените несакани реакции на лекот не треба да се толкуваат со тоа што предметниот лек генерално предизвикува забележан ефект или е небезбеден за употреба.

Ние го споделуваме овој прелиминарен извештај, сепак, заради итна потреба да обезбедиме информации што сугерираат дека воведувањето на вакцинацијата треба да се прекине се додека не се изврши целосна истрага на предметните врски “.

Ова не значи општо спротивставување на вакцинацијата, па дури и тврдење на каузална врска од страна на научниците.

Сепак, самиот регулаторен орган ја опишува потребата да се следат новоодобрените медицински помагала, лекови или апликации како што се вакцините затоа што:

„(…) Условите под кои се испитуваат лековите во клиничките испитувања не одразуваат како лековите се користат во болниците или во клиничка ординација откако ќе бидат пласирани на пазарот.

Ова значи дека некои несакани реакции на лекот „може да не се видат сè додека многу голем број луѓе не го примат лекот“.

 

 

Самата МХРА повика на извештаи за несакани ефекти со помош на системот наречен „Жолт картон“

»Целта на системот за жолти картони е„ да даде рано предупредување за степенот до кој безбедноста на лекот или медицинското помагало бара понатамошно испитување.

Важно е луѓето да пријават проблеми со лекови или медицински помагала, бидејќи тие се користат за идентификување на проблеми за кои можеби претходно не се знаело “.

Од оваа причина, д-р. Лори и нејзиниот тим систематски ги проценувале 888.196 несакани ефекти на вакцините примени во Велика Британија од 39 милиони вакцинирани граѓани на Велика Британија од почетокот на програмата за вакцинација на 8 декември, 2020 до 6 мај 2021 година.

Вкупниот број на пријави со најмалку еден несакан ефект бил 256.224, од кои 1.253 биле фатални.

Авторите посочуваат дека немало информации во базата на жолтите картони во врска со возраста и полот на распределбата на жртвите во Велика Британија, но дека базата на податоци на СЗО, Вигиацес, запишала 941.774 извештаи (од кои 5474 смртни случаи), 38% се вклучени несакани ефекти кај лица на возраст под 45 години.

Апсолутно е потребно да се додадат податоци за возраста и полот, како и времето на вакцинирање во извештаите.

Сепак, веќе е јасно дека штетата е во невиден обем, вклучително и во однос на последиците од смртта. Затоа, програмата за вакцинација мора веднаш да се прекине додека не се изврши целосен преглед.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас