СЗО - Условот за маска и социјално дистанцирање да продолжат на неодредено време

Висок службеник на СЗО вели дека уредбите за маскирање и социјалното дистанцирање треба да продолжат на неодредено време за да се заштитат од новите варијанти на Ковид-19.

Коментарите беа дадени на Скај Њуз од Специјалниот претставник на Светската здравствена организација (СЗО) за Ковид. Д-р Давид Набаро.

Набаро сугерираше дека постои долг список на мутации во индиската варијанта кои, во некои случаи, би ја избегнале заштитата на вакцините.

„Ќе одиме од делта на ламбда, а потоа на другите грчки букви, тоа е неизбежно, а некои од тие варијации ќе бидат проблематични“, рече тој.

„Во основа велам дека ќе има повеќе варијанти. Тоа е дел од животот, мора брзо да го земеме, треба да дејствуваме брзо кога ќе го видиме на одредено место, ќе мора да изградиме управување со варијанти во она што ние го нарекуваме наша стратегија подготвена за Ковид, таков ќе биде моделот за во догледна иднина “, додаде тој.

Според Набаро, мандатите за маскирање и социјалното дистанцирање мора да останат „како дел од нашата одбрана“ од КОВИД во догледна иднина, особено во региони со високи стапки на инфекција.

Како што истакнавме претходно, Англија ќе ги отфрли сите прописи за маски за лице на 19 јули, откако се покажа дека има огромно негативно влијание врз бизнисите и чини милијарди долари за економијата.

Неколку владини советници повикаа на ограничувања на коронавирусите засекогаш, не само за да се заштитат од КОВИД, туку и за борба против грипот.

Поранешната членка на Комунистичката партија и советник на САГЕ, Сузан Мичи, на почетокот на овој месец рече дека маскирањето и социјалното дистанцирање треба да продолжат „засекогаш“ и дека луѓето треба да го прифаќаат таквото однесување, исто кога ставаат безбедносни ремени.

Забелешка од авторот: Со други зборови Корона, однсоно фашизмот е тука за да остане.

Ковид-19 не е пандемија туку политичка агенда за инсталација на био-фашизам !!!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас