Д-р Волфганг Водарг - Ексклузивен отпечаток од мојата книга „Лажни Пандемии“

Волфганг Водарг (роден на 2 март 1947 во Ицехое) е германски лекар и политичар (Основна демократска партија на Германија, претходно СПД). Долги години беше член на германскиот Бундестаг и Парламентарното собрание на Советот на Европа.

Тој главно беше одговорен за прашања во врска со безбедноста, медицината и здравјето. Тој беше иницијатор на истрагите на Советот на Европа за пандемијата Х1Н1 2009/10 за улогата на производителите на вакцините и СЗО. Неговите изјави за време на пандемијата КОВИД-19 во Германија наидоа на широки критики од „псевдонаучници“, политичари и медиуми.

 


Совети од советник за пандемија

Фактот дека популарните вирусолошки лидери се докажале во пандемски алармизам, не е видлив само од Ван-Там во Велика Британија, Фаучи во САД и Дорстен во Германија.

Сметам дека е депресивно како, на пример, експерти за вирусологија се проституираат во фармацевтската финансирана европска научна работна група за грип (ESWI) (24).

Комесарот за грип ја водеше и националната насока на кампањата за свинскиот грип во Белгија: ветеринарот Марк Ван Ранст. На еден настан во Чатам Хаус во Лондон на 22 јануари 2019 година - 10 години по доделувањето - тој презентираше уште една извонредна маневарска критика за свинскиот грип за ESWI

Тој ги изнесе сите свои трикови на најдобрите претставници на индустријата за вакцини во една смешна презентација и ја покажа вештата стратегија со која може да се пренесат сликите и коментарите потребни за страв и вниманието на медиумите, а со тоа и на населението со аурата на специјалистот по вирусологија. Специјалистичката публика беше воодушевена.

Под мотото „Следната пандемија дефинитивно ќе дојде, што треба да сториме подобро овој пат?“ Тој исто така во потсмев ги спомна истрагите на Советот на Европа за свинскиот грип / лажната пандемија во пролетта 2010 година пред гостите на ESWI и рече дека мојата иницијатива во Советот на Европа веројатно пристигна премногу доцна, имено само кога бизнисот беше одамна завршен.

Тој беше во право со тоа што едвај можев да бидам слушнат со моите рани предупредувања во тоа време и Советот на Европа не го забележа многу добро повторното проценување до декември 2009 година, кога 18 милијарди долари за бескорисни вакцини кои веројатно долго време беа платени насекаде.

Главната придобивка од мојата заложба беше тоа што високоризичната пандемична вакцина не беше користена, туку отстранета т.е уништена. Владата веќе плати, се разбира. Патем, модератор на стратешкиот состанок во Чатам Хаус беше шефот на ЕСВИ и пандемиски ветеран Алберт Остерхаус. Оваа снимка вреди да се види само од превентивни и психолошки причини (25).

Интересно е во овој контекст дека германскиот колега на Ван Ранст, Кристијан Дорстен, се обиде да направи деловна активност со неговиот хоби,  со ПЦР-тестот, уште во 2009 година.

Тој исто така направил тест за свински грип (26) и го понудил за откривање на патогенот. Сепак, можностите за „тестирање, сè уште не беа толку софистицирани со свинскиот грип како што се со денешното стравопочитување “.


Мојата книга „Лажни пандемии“ се искаче директно на бројот 1 на списокот на бестселерите (најпродаваните книги) на списанието Шпигел. Би сакал многу да им се заблагодарам на сите читатели.

Книгата на германски јазик може да се порача овде

Д-р Волфганг Водарг покрај д-р Раинер Фуелмих е член на вонпарламентарниот истражен комитет за корона во Германија

Превод: Футв Медиа

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас