Кога луѓето ќе научат да ја сакаат својата тиранија

Мислам дека можеме да видиме дека многу брзото зголемување на населението мора неизбежно да доведе до тоталитарна доминација на човечкото општество на крајот. - Олдос Хаксли

Предвидените малтувски катастрофи сè уште се најплодните подрачја за пророштвата на Doom & Gloom во 21 век од нашата ера. Сè уште претпоставената „пренаселеност“ на Земјата ја загрижува светската елита уште од нејзиното потекло.

Во ерата пред Втората светска војна, беше природно за Рокфелерс, Родос, Карнегис, Галтонс, итн., Со оглед на нивната „од Бога дадена генетика“, да тврдат дека доминираат во светот и да ги десеткуваат „бескорисните јадачи“. Сè додека Хитлер не го испорача престижниот удар на „кодексот на честа“ наречен евгеника.

Но, одамна воспоставените династии и нивните поддржувачи никогаш не помислуваа да ги отфрлат тие амбиции и наместо тоа, на дневниот ред и дадоа чист еуфемистички изглед. Велат организациите со загриженост да ја институционализираат депопулацијата, се појавуваат под лажни знамиња со цел да го продолжат планетарниот абортус немилосно.

Поранешниот претседател на британското друштво за евгеника, брат на гореспоменатиот писател и основач на УНЕСКО Џулијан Хаксли, во Манифестот на образованието, науката и културата на Обединетите нации напиша:

„Како и да е, императив е евгениката да се стави целосно во границите на науката бидејќи, како што е наведено, проблемот со надградба на просечниот квалитет на човечките суштества веројатно ќе стане итен во не толку далечна иднина. И ова може да се постигне само ако се земе во предвид знаењето за вистинска научна евгеника. “(УНЕСКО: нејзината цел и нејзината филозофија, 1946)

Значи, веднаш по падот на нацистичкиот режим, настанала првата крипто-евгеничка организација (брилијантен избор на зборови на Џејмс Корбет).

Олдоус Хаксли, автор на дистописката новела „Храбар нов свет“, исто така, го држеше псевдонаучното мислење дека „прекумерното население“ ќе предизвика во иднина Армагедон и соодветно на тоа ќе треба да се спроведе технолошки софистицирана форма на раѓања и контрола на населението.

Само диктатурите на иднината би се појавиле во примамлива маска од нивните анахрони претходници, така што угнетените учат да го сакаат својот јарем и да гледаат на себе дека немаат алтернатива, според британскиот писател. За време на говорот на Медицинскиот факултет во Калифорнија во Сан Франциско во 1961 година, Хаксли ја даде следнава визионерска изјава:

„Во следната генерација ќе има фармаколошки метод за да ги натера луѓето да ги сакаат своите ропства и да произведуваат диктатури без солзи, така да се каже, развој на еден вид безболен концентрационен логор за цели општества, така што човештвото ќе биде лишено од своите слободи и тие дури ќе уживаат во тоа.“

Дали сме ние таа генерација? Со оглед на глобалните апологети на короната и нивната подготвеност да издржат сè без отпор, заедно со дегенерацијата на автократијата која не ја разликуваат од демократијата, изгледа дека секоја надеж е изгубена.

Да, се претпоставува дека голем дел од човештвото е веќе фармаколошки и технолошки затапен до тој степен што повторната инвенција на грипот е доволна за да се инсталира медицинска тиранија.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас