Уништивме податоци што покажуваат врска помеѓу вакцината и аутизмот кај момчињата Афроамериканци

Актуелниот главен научник на ЦДЦ, др. Вилијам Томпсон, во шокантна изјава, откри дека водечките американски лекари криеле и уништувале податоци што покажуваат врска помеѓу вакцината и аутизмот кај момчињата Афроамериканци.

Лекарите всушност седеле во просторијата и фрлале отпечатоци од документираните докази во корпата за отпадоци.

Томпсон рече дека тој требало да ги уништи доказите, но ги чуваше затоа што веруваше дека тоа е спротивно на законот.

Еве ја целосната изјава од сегашниот ЦДЦ Виш научник за прашањата со аутизам од вакцините: Др. Вилиам Томпсон.

Жалам што моите коавтори [ЦДЦ] и јас ги изоставивме статистички значајните информации во нашата статија која беше објавена во Журнал за педијатрија во 2004 година.

Моите примарни одговорности додека работев во Одделот за безбедност на вакцините од 2000 до 2006 година беа насочување или ко-режирање на три големи студии за безбедност на вакцините.

 

Случаи со аутизам МАДДСП ММР

Контролната студија беше спроведена како одговор на студијата Вејкфилд-Лансет, која сугерираше поврзаност помеѓу вакцината ММР и здравствениот исход сличен на аутизам.

Есента 2000 година имаше неколку големи загрижености кај научниците и поборниците за потрошувачите надвор од ЦДЦ за спроведувањето на студијата Верстрајтен.

Една од важните цели поставени однапред во пролетта 2001 година, пред да започне некоја од овие студии, беше да се разгледаат сите три протоколи надвор од ЦДЦ пред да започне анализата, така што застапниците на потрошувачите не може да тврдат дека презентираме анализи што одговараа на нивните сопствени цели и предрасуди.

Хипотезиравме дека ако најдеме статистички значајни ефекти или на прагот од 18 или 36 месеци, ќе заклучиме дека раното вакцинирање деца со ММР вакцината предизвика карактеристики или слични на аутизам.

Сите го запознавме и утврдивме протоколот за студијата и планот за анализата. Целта не беше да се отстапи од аналитичкиот план за да се избегне дебаклот што се случи со студијата Верстратен Тимеросал објавена во Педијатријата во 2003 година.

На состанокот на 5 септември детално разговаравме за тоа како расата и  примерокот за извод од матична книга на родените да се кодира .

Исто така, во Табелата 7 е прикажано за примерокот од изводите од матична книга на родените, дека прилагодената статистичка важност на расниот ефект била многу голема.

Сите писатели и јас се сретнавме некаде помеѓу август и септември 2002 година и решивме да не покажуваме никакви расни ефекти на хартија.

Нешто кратко по состанокот каде што решивме да не ги пријавуваме расните ефекти, коавторите свикаа состанок за уништување на документите поврзани со студијата.

Преостанатите четворица коавтори сите се состанаа и зедоа голема канта за ѓубре во просторијата за состаноци и минаа низ сите документи за кои мислевме дека треба да ги фрлиме и ги фрливме во големата канта за ѓубре.

Сепак, под претпоставка дека ова е нелегално и дека ќе ги прекрши барањата на ФОИА (Закон за слобода на информации) и ДОЈ (Министерството за правда), јас чував отпечатоци од сите документи во мојата канцеларија и ги чував сите поврзани компјутерски датотеки.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас