Канадски професор зборува ширум светот за опасностите од вакцините против корона

Во четвртокот, канадскиот пратеник Дерек Слоун одржа прес-конференција за подигнување на свеста за цензурата со која се соочуваат лекарите и научниците и ризиците поврзани со вакцините

Говорници на прес-конференцијата беа и професорот по вирусна имунологија Бирам Бридл од Универзитетот во Гелф.

Според него, научната литература и извештаите на Фајзер до регулаторите во Јапонија и други земји покажуваат дека постои можна врска помеѓу срцевите инфекции и вакцините против корона.

 

„Знам многу за вакцините. Ако внесете конвенционална вакцина во рамото - и токму тука сме вакцинирани со вакцините против корона - вакцината останува во рамото. Тогаш клетките на имунолошкиот систем го доставуваат шилестиот протеин до најблискиот лимфен јазол за да го активираат имунитетот “, објаснува професорот Бридл.

„И она што го откривме е дека претпоставката дека вакцината ќе се задржи во рамото не важи за оваа нова технологија за вакцинирање. Овие mRNA вакцини се шират низ целото тело. Само 25 проценти од дозата останува во рамото “, рече тој.

 

Бридл исто така се осврна на полиетилен гликол (ПЕГ), една од компонентите на вакцината што предизвикува анафилактичен шок кај некои луѓе. „Полиетилен гликол беше дизајниран да помогне во дистрибуцијата на [вакцината] низ целото тело“, рече тој.

И што точно прави полиетилен гликол? Тоа им помага на наночестичките на липидите да избегаат од клетките на нашиот имунолошки систем, кои нормално го земаат антигенот на местото на пункцијата и го транспортираат до нашиот лимфен јазол, рече тој.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас