Британски лекари - Вакцинацијата против корона има токсични несакани ефекти

Британски истражувачи побараа од владата веднаш да престане со вакцинацијата против  корона поради „токсични“ несакани ефекти

Лекарите разгледале бројни несакани ефекти од вакцините, вклучувајќи крварење и згрутчување на крвта, неочекувани имунолошки реакции, невообичаени реакции на болка, губење на видот, слухот, говорот или мирисот и несакани ефекти што се мешаат во бременоста, вклучително и спонтани абортуси.

Британските истражувачи тврдат дека вакцините за корона се „токсични“ за луѓето и ја повикуваат владата да престане со кампањата за вакцинација и да започне истрага за овие непожелни ефекти.

Според американскиот ВАЕРС, кој ги следи несаканите ефекти во САД, скоро 6.000 луѓе починале откако биле вакцинирани. По вакцинацијата околу 20 000 луѓе мораа да бидат хоспитализирани.

Парализата на лицето на Бел била дијагностицирана кај околу 2000 лица. По вакцинацијата, на уште 44.000 лица итно им требаше медицинска помош.

Покрај тоа, 5.900 луѓе имале опасна по живот реакција од вакцината. Повеќе од 2100 од нив доживеале срцев удар. Повеќе од 650 жени претрпеле спонтани абортуси како резултат на вакцината. И 4600 лица страдаат од попреченост.

„Тоа не е нормално“, вели Пирсон Шарп од „One America News“. „Но, ниту ова не е нормална вакцина. Експериментална е “.

Во Израел, бројот на случаи на миокардитис, сериозно воспаление на срцевиот мускул, го достигна врвот кај младите по вакцинацијата против короната. Вкупниот број на случаи на потенцијално фатално срцево заболување беше 25 пати поголемо од нормалата.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас