Финскиот пратеник ја предупредува владата за геноцид и за заблуда на јавноста во врска со вакцините

Ано Туртиаинен, член на финскиот парламент, одржа говор на 9 јуни 2021 година за можниот геноцид со употреба на вакцините во Финска.

Тој ги предупреди сите членови на парламентот и финските медиуми, давајќи им до знаење дека ако продолжат да ги лажат граѓаните кажувајќи им бајки за безбедни вакцини, тие намерно ќе бидат вклучени во неколку различни злосторства, од кои најсериозен е геноцидот .

 

 

Еве го преписот од целосниот говор од видеото:

„Почитуван претседавач, во извештајот на комитетот се споменуваат широк спектар на вистински предизвици за безбедноста на Финска.

Сепак, она што недостасува во овој извештај е многу сериозен предизвик за безбедноста на Финска и Финците во нашето секојдневие.

Јас се осврнувам на овие таканаречени КОВИД вакцини кои исто така го поделија нашиот народ на два дела: будни и заблудени.

Почитувани пратеници, сега ќе ви ги дадам следниве информации за никогаш повеќе да не се повикувате на незнаење откако ќе ги слушнете овие информации за ризикот на кој се изложени финските граѓани.

 

 

Финска им инјектира на своите граѓани токсини маскирани во Ковид вакцини

Слушајте внимателно. Ниту еден од овие инјективни отрови преправени како КОВИД вакцина нема одобрение за пазарот во Финска, само условно одобрување од Европската агенција за лекови (ЕМА).

Условите за условно одобрување наведуваат дека, цитирам: „Достапните информации мора да покажат дека придобивките од медицинското помагало се поголеми од неговите ризици“.

Второ, драги колеги, и покрај повторувањето во медиумите, досега официјално имаме нула смртни случаи од Ковид во Финска.

Според ТХЛ (еквивалентно на ЦДЦ), официјалните причини за смртта за 2020 година нема да бидат објавени до 2022 година.

Сепак, според Фимеа (еквивалентно на ВАЕРС во САД), 78 лица починале од вакцини против Ковид во Финска и има 1306 извештаи за сериозни негативни ефекти и 3630 необработени извештаи.

Се проценува дека приближно 57% од обработените извештаи имале сериозни несакани реакции. Изворот за ова е Фимеа.

Трето, исто така, стои и во условот за ставање во промет на овие токсини маскирани како Ковид вакцини, и цитирам: „Апликантот мора да биде во можност да обезбеди целосни клинички информации во иднина“.

Дами и господа, овој текст е преземен директно од веб-страницата на Европската агенција за лекови (ЕМА). Овде повеќе пати имам кажано дека ова е човечки експеримент.

Со кршење на Нирнбершкиот законик, Финците не биле информирани дека станува збор за експеримент со луѓе.

Со тој говор, на сите вас, вклучително и на медиумите, им објаснив дека ова е човечки експеримент и дека резултатите се страшни.

За споредба: претходно неуспешниот експеримент со вакцините „Пандемрикс“, кој имаше 32 пати помалку несакани ефекти, беше веднаш запрен.

Па сега, ќе ве прашам сите вас, уште колку луѓе треба да умреме или да се повредиме пред да престанеме со ова убиство?

Дами и господа, вие сега знаете дека нашата нација се соочува со исклучително сериозна закана за безбедноста и дека недостатоците на вакцинацијата ги надминуваат предностите. Нема веќе никаква причина да не се делува за да се спаси нашата нација.

Конечно, ако продолжите да ги лажете нашите граѓани, на пример, кажувајќи им ја бајката дека вакцините се безбедни и имате лиценца за маркетинг, вие намерно извршувате неколку кривични дела, од кои најсериозните дури може да бидат геноцид.

Дозволете ми да ве потсетам на сите уште еднаш дека злосторството станува намерно кога е свесно сторено. Сите сте свесни за тоа сега. Ви благодарам."

-Финанскиот пратеник, Ано Туртиаинен

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас