Велика Британија - 3.016% зголемување на бројот на жени кои го изгубиле своето неродено дете по вакцинацијата

Да се ​​изгуби новороденче е потресен напор, како и болката од губење на неродено дете. Затоа, ние сме тажни и шокирани што ви ја донесуваме најновата новост за бројот на неродени и новородени деца кои го загубија животот затоа што мајките примија една од вакцините против Ковид-19 во Велика Британија.

Владата објавуваше неделни извештаи за несакани реакции на експерименталните вакцини против Ковид-19, со првиот извештај, вклучувајќи ги и податоците внесени во шемата за жолтите картони  од 9 декември 2020 година до 24 јануари 2021 година.

Најновиот извештај (можете да го најдете тука), деветнаесеттиот што е објавен, вклучува податоци внесени во Шемата за жолти картони на МХРА од 9 декември 2020 година до 2 јуни 2021 година.

Има само осумнаесет недели помеѓу првиот и деветнаесеттиот извештај, а застрашувачко е зголемувањето на бројот на жени кои за тоа време ги изгубиле своите неродени и новородени деца затоа што примиле вакцина против Ковид од Фајзер или АстраЗенека.

Еве го советот од владата при итно одобрување на вакцината од Фајзер/Бионтех:

 

 

Бременост

 • - Нема или е ограничена количината на податоци за употребата на Ковид-19 мРНК вакцината BNT162b2.
 • - Студиите за токсичност на репродуктивноста врз животните не се завршени.
  -BNT162b2 не се препорачува за време на бременоста.
 • - Кај жени во репродуктивна бременост, бременоста треба да се исклучи пред вакцинацијата.
 • - Покрај тоа, на жените во репродуктивен потенцијал треба да им се советува да избегнуваат бременост најмалку 2 месеци по втората доза.

 

Владата исто така даде изјави за доење и плодност во своите совети кои гласат на следниов начин:

Доење:

 • –Не е познато дали мРНК вакцината BNT162b2 против Ковид-19 се излачува во мајчиното млеко. Ризик за новороденчињата / доенчињата не можат да бидат исклучени. МРНК вакцината против Ковид-19  BNT162b2 не треба да се користи за време на доењето.

 

Плодност:

 • -Не е познато дали мРНК вакцината BNT162b2 против Ковид-19 има некакво влијание врз плодноста.

 

Поради оваа препорака издадена од Владата на Велика Британија, бевме толку шокирани кога видовме во првиот објавен извештај за несаканите ефекти од вакцините врз основа на податоците внесени во шемата за жолти картони на МХРА до 24 јануари 2021 година, што вкупно 4 жени имале спонтан абортус како резултат на користење на вакцината на Фајзер / Бионтех.

 

 

Како и вкупно 2 жени кои го изгубиле своето неродено дете како резултат на вакцината Оксфорд / АстраЗенека.

 

Сè уште не сме во можност да одговориме зошто на овие жени им е дадена која било од вакцините против советите на владата. Но, она што е навистина шокантно е како тие бројки се зголемија во текот на четиринаесет недели.

Според Деветнаесеттиот извештај на Владата на Велика Британија за несакани ефекти од вакцините, според податоците внесени во Шемата за жолти картони на МХРА до 2 јуни 2021 година, се зголемил бројот за 2475% на жени кои имаат изгубено свое неродено / новородено дете по администрација на вакцината на Фајзер  од 24 јануари. Вкупниот број на спонтани абортуси сега е 94, заедно со првиот извештај за трагична предвремена смрт на новороденче, шест извештаи за фетална смрт и два извештаи за мртвородено дете.

 

 

 

Вакцината на AstraZeneca исто така предизвика непотребно страдање за идните мајки. Од 2 јуни, бројот на жени кои го загубија своето неродено / новородено бебе се зголеми за 4100% т.е на 84.

Трагично, ова вклучува, 80 извештаи за спонтани абортуси, 3 извештаи за мртвородени деца и 1 извештај за фетална смрт.

 

Прашањето е, зошто ги гледаме овие бројки кога советот на владата беше дека бремените жени не треба да се вакцинираат?

Па, причината е затоа што владата оттогаш ги ажурираше нивните оригинални совети како што следува:

Плодност, бременост и лактација

Бременост

 • -Постои ограничено искуство со употреба на мРНК вакцината против Ковид-19 BNT162b2 кај бремени жени.
  -Студиите врз животни не укажуваат на директни или индиректни штетни ефекти во однос на бременоста,

Развој на ембрион / фетус, породување или постнатален развој

 • -Администрацијата на мРНК Вакцината против Ковид-19 BNT162b2 во бременоста треба да се земе предвид само ако потенцијалните придобивки ги надминуваат потенцијалните ризици за мајката и фетусот.

 

 

JCVI објави дека вакцинацијата сега треба да се направи на сите бремени жени доколку се понуди, иако нема податоци за безбедност што ја поддржуваат оваа политика.

Се плашиме да замислиме кои броеви ќе ги видиме во следните неколку недели.

Информативната согласност е важна, не веруваме дека овие жени се информирани во најмала рака, и сега ќе мора да страдаат од вечна болка од загубата на нивното неродено или новородено дете.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас