Вакцината е смртоносна исто колку што е и вирусот, и вакцината предизвикува варијанти на Ковид

Од Пол Крег Робертс: Тој е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Реган.

Многуте извештаи за смртни случаи и сериозни здравствени проблеми од вакцината нашле објаснувања во голем број извештаи од научници. Извештаите се многу технички, но мислам дека можам да ја извадам суштината на објаснувањето.

МРНК вакцините против Ковид користат шилести протеини. Затоа, вакцините предизвикуваат ефекти слични на вирусот, чија токсичност главно се должи на дејството на шилестиот протеин.

Вирусот влегува во клетките кога шилестиот протеин ќе се поврзе со ACE2, протеин кој е присутен на многу клетки. Шилестиот протеин сам се врзува за ACE2 и тоа е токсично за ендотелните клетки, срцевите перицити и мозочните перицити. Врзувањето нашилестиот протеин со ACE2 на тромбоцитите доведува до тромбоза и тромбоцитопенија.

За да се тестира дали шилестиот протеин е токсичен, се користеле стаорци и глувци. Ова беше грешка или намерно погрешно прикажување затоа што не се врзува добро шилестиот протеин  со ACE2 пронајден кај глувците и стаорците.

Требаше да се користат хрчаци за тестот бидејќи ACE2 на хрчаци е сличен на оној кај луѓето. Очигледно ова беше познато, но во секој случај се користеа стаорци и глувци.

Откриено е дека вирусот се чини дека е претходно прилагоден на човечките клетки. Човекот е вид на кој најдобро му се придава. Воопшто не се врзува добро за повеќето видови, вклучувајќи ги и лилјаците. Со други зборови, Ковид е вирус дизајниран за луѓе, а мРНК вакцините се токсични сами по себе.

Оваа информација е позната, но е задржана од јавноста додека продолжуваат притисоците за вакцинацијата.

 

 

Вакцината предизвикува варијанти на Ковид

Таканаречените варијатни на Ковид, официјално познати како мутации, се користат за проширување на британската блокада.

Сепак д-р, Лук Монтание, добитник на Нобеловата награда и поранешен раководител на лабораторијата за ретровирологија во Институтот Пастер, известува дека всушност вакцинациите произведуваат варијанти.

Д-р Монтание вели дека е направена огромна грешка, неприфатлива грешка, научна и медицинска грешка. Вакцините предизвикуваат нови варијанти што го одржуваат проблемот.

Д-р Монтание изјави дека епидемиолозите се свесни за феноменот познат како „Засилување зависно од антитела“ (АДЕ), но молчат за тоа. Проф. Монтание објасни дека во секоја земја има тренд каде „дијаграмот на вакцинации е проследен со дијаграмот на смртни случаи“.

Поентата на Монтание е поткрепена со информации во отворено писмо од долг список на лекари до Европската агенција за лекови.

Во писмото се вели: „Постојат бројни извештаи за медиумите од целиот свет за домовите за стари лица кои беа погодени од КОВИД-19 во рок од неколку дена по вакцинирањето на жителите“.

Во неодамнешната изјава, францускиот вирусолог Кристин Руси рече: „Зголемувањето на новите случаи се јавува кај вакцинираните пациенти во домовите за стари лица во Монпелје, во Сарте, во Ремс, во Мозел“.

Загрижен сум што грешките направени од здравствените бирократи или измамите што ги сториле се премногу сериозни за да бидат примени и дека опасните вакцини треба да продолжат да се администрираат.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас