Ерик Клептон, во најновото интервју: „Многу лошо стана по втората вакцинација“

Неколку часа откако гитаристот Ерик Клептон ја направи својата прва вакцинација против корона, тој почнал да се тресе како лист. Тоа го вели во интервју за Оракл Филмс.

Тој бил неспособен околу една недела. Потоа, Клептон започнал да ја разгледува вакцината за корона и стапи во контакт со филмскиот продуцент Робин Моноти, кој има телеграмски канал со многу информации за несаканите ефекти на вакцината.

„Се чувствував многу сам“, вели тој. „Не можев да разговарам со моето семејство, моите деца за тоа - се чинеше како да им беше изперен мозокот. Затоа, ја задржав устата затворена. “Тој конечно реши да ја земе втората доза во секој случај. „И тогаш стана навистина лошо“.

 

 

Не ми кажаа за несакани ефекти

Тој не можел да ги користи рацете три недели. Не можел да допре ниту ладни ниту врели предмети, инаку рацете се чувствувале како да горат цел ден.

„Беше многу страшно. Не знаев кога ќе заврши. Вакцината го зграби и го потресе мојот имунолошки систем и тоа сè уште се случува сега “, вели Клептон.

Легендата на гитарата вели дека тој не бил претходно информиран дека земањето вакцини против корона може да претставува ризик.

„Тие не рекоа ништо за несаканите ефекти. Тие рекоа дека се безбедни “.

 

Најголем страв

Она што најмногу ми пречи е потребата да се вакцинирам, рече Клептон.

„Мојот најголем страв: што ќе им направи вакцината на моите деца?

Тој продолжува и вели дека повеќе луѓе не стануваат да зборуваат затоа што се плашат од можните последици.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас