Глобален пандемиски пуч

Обединетите нации промовираат глобална влада „за иден одговор на пандемија“.

Ако е можно, не треба да има друга пандемија, затоа мора да се преземат превентивни мерки. Во глобално вмрежениот свет во кој вирусите исто така се шират со молскавична брзина како резултат на меѓународниот воздушен сообраќај, здравствената заштита не може повеќе да се регулира само на национално ниво. Ова се мотиви кои се чини дека се чесни - аналогни на извидничкото мото „Биди подготвен“.

Со новите планови, кои наводно независно тело сега ги претстави во извештајот, пандорината кутија би се отворила за светската здравствена политика. Глобалното набљудување, „финансиската независност“ и моќта да владеат над националните влади се главни изрази на „реформите“ препорачани од СЗО.

Во пракса, ова значи: далеку повеќе пари и моќ за СЗО; помалку национален суверенитет, така што на поединечните држави ќе им биде уште потешко во иднина да избегнат нова пандемиска хистерија; свет во кој здравствениот тоталитаризам останува реална можност до крајот на денот.

„Пандемијата“ Ковид-19 можеше да се спречи доколку Обединетите нации (ООН), а особено Светската здравствена организација (СЗО), имаа повеќе глобални овластувања - според новиот извештај на Обединетите нации. Шефот на СЗО: „Псмртоносен вирус од Короната ќе донесе нова пандемија "- мрачна визија или сè оди според планот?

Извештајот, насловен како „Ковид-19: Нека биде последната пандемија“, објавува наоди од Независниот панел за подготвеност и одговор на пандемијата (ИПППР), кој разгледува како светот ќе се соочи со идните пандемии.

Со ова „независно“ тело претседава Хелен Кларк, поранешна премиерка на Нов Зеланд, како и поранешната претседателка на Либерија, Елен Џонсон Сирлиф и други политички фигури - вклучувајќи го и познатиот глобалист Дејвид Милибанд. Телото е основано во мај минатата година од Тедрос Аданом Гебреизус, генерален директор на Светската здравствена организација.

Како еден извештај може да се нарече „независен“, кој беше нарачан од СЗО и кој бара повеќе пари и моќ за истата оваа СЗО, е наднашето разбирање.

Можете да дознаете повеќе за него на веб-страницата специјално креирана за овој извештај - но и зошто на поединечен извештај на СЗО му е потребна своја веб-страница, исто така не е во предвид.

 

 

Има некаква бирократска двојност за дешифрирање на 86 страници од извештајот; сепак, главните заклучоци се како што следува:

За да бидеме подготвени и да можеме да реагираме на глобалните здравствени закани, унапредувањето на раководството до највисоките нивоа треба да обезбеди фер, одговорно и мултисекторско дејствување.

- Здружување и зајакнување на независноста, авторитетот и финансирањето на СЗО. - (виц на годината)

-За да се гарантираат целосно функционалните капацитети на национално, регионално и глобално ниво, сега треба да се инвестира во „подготвеност“ (подготвеност, претпазливост).

- Воспоставете нов меѓународен систем на надзор, проценка и тревога.

-Воспоставување на платформа за претходно преговарање за алатки и материјали.

-Основање на ново меѓународно финансирање за глобални јавни добра на подготвеност и справување со пандемијата.

- Воспоставување национална координација на највисоко ниво од страна на земјите за пандемија „подготвеност и одговор“.

 

Сето ова нашироко може да се сумира како „Дајте му на СЗО - и неговите пријатели - повеќе пари и повеќе моќ“.

Секој дел од нивните препораки содржи голем број под-ставки, така што не можеме да ги покриеме сите поединечно. Сепак, постојат неколку ставови што треба да го вознемируваат секој внимателен читател:

„Воспоставување на нов систем за надзор заснован на целосна транспарентност на сите вклучени страни и користење на најсовремени дигитални алатки за поврзување на информативни центри ширум светот. Ова исто така вклучува следење на здравјето на животните и животната средина - и сето ова со должно внимание на човековите права “.

Што во крајна линија значи легализација на глобалните програми за надзор во голем обем - со „соодветно почитување на човековите права???“ - и да се срамите ако се сомневате во спротивното.

И, тука се:

„Идни декларации за итни случаи на јавно здравство при меѓународна грижа (PHEIC)“ од страна на генералниот директор на СЗО, доколку е оправдано, треба да се засноваат на принципот на претпазливост.

Што би му дало на Генералниот директор на СЗО моќ да прогласи глобална „пандемија“ - не затоа што всушност постои болест што убива луѓе, туку затоа што се верува дека може да има таква.

Во суштина, тоа се сведува на тоа да му се даде моќ на генералниот директор на СЗО едноставно да создаде пандемија секогаш кога тој смета дека е потребно. Иронично, панелот „Превенција од пандемија“ ја зголемува веројатноста за препорака на „пандемии“.

Покрај тоа, во извештајот се опфаќа многу за да се пофалат оние земји кои користеле најавторитарни „анти-ковидни мерки“.

Особено Кина е пофалена - и за „брзата идентификација“ на вирусот и за нибните неверојатно строги мерки за заклучување. Друга земја посочена како добар пример е Нов Зеланд, кој беше релативно строг.

Спротивно на тоа, оние неодредени земји кои, наводно, покажуваат „слаби резултати“ во справувањето со Ковид-фашизмот, генерално се критикувани за „негирање на научни докази“, смешно нели?

И на овој начин тоа продолжува и продолжува - на штета на суверенитетот, индивидуализмот и слободата, централизацијата, глобализацијата и тоталитаризмот се непрекинато рекламирани. И додека самиот напис може да ја облече својата агенда во меки дипломатски термини, авторите на написот се далеку поискрени.

Во бесрамен напад на националниот суверенитет, Хелен Кларк е цитирана во Гардијан:

„(Пандемијата беше) влошена од недостаток на глобално лидерство и недостаток на координација на геополитичките тензии и национализмите што го ослабнаа мултилатералниот систем - кој требаше да биде актер на светската безбедност.

Актуелните регулативи кои поставуваат ограничувања на моќта на СЗО исто така беа критикувани:

„(СЗО) не беше поддржана, но попречена од меѓународните здравствени регулативи и процедури.“

Пораката зад ова е прилично јасна.

Низ надуената наратива за „пандемијата“ на короната, видовме како националните влади ширум светот ја искористија измислената криза за „привремено“ да ја прошират својата моќ.

И, сега се вклучуваат и ООН - во надеж дека ќе го прошират својот глобален мандат на моќ.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас