Фармацевтски претприемач - Не сакам да ја фалсификувам мојата ДНК

Димитрис Гианакопулос припаѓа на една од најпознатите фармацевтски компании во Грција.

Тој е управен директор на најголемата грчка фармацевтска компанија „Вианекс“, основана од неговиот татко.

Минатата недела, Гианакопулос преку објава на Инстаграм рече дека нема да биде вакциниран против КОВИД-19.

Како аргументи тој го наведе крајно скратеното време на развој на вакцината и како резултат на ризиците.

За него, сепак, нешто друго е одлучувачко: "Многумина ме прашуваат дали сум се вакцинирал и со која вакцина. Не, не сум се вакцинирал и нема да се вакцинирам. Не затоа што се плашам од несакани ефекти, но затоа што не сакам да ја фалсификувам својатта ДНК-а “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас