Црвениот крст во САД има потреба од Ковид-19-плазма - но само од невакцинирани лица

Подготовките за генетски инженеринг за вакцинирање против Ковид сега дури се одобрени за употреба во Европа за деца и адолесценти од 12-годишна возраст.

И, ова иако никој не знае точно како се дистрибуираат активните состојки во организмот, колку долго остануваат таму, како вакцинацијата влијае на бремените жени и имунитетниот систем, затоа што тоа никогаш не било испитано во студиите за одобрување и кои се долгорочните последици. Проблемите индиректно излегуваат на виделина, на пример, кога Црвениот крст во САД повеќе не сака вакцинирани дарители на крв.

Во Соединетите Држави, повеќе од 100.000 луѓе биле третирани со обновувачка плазма против Ковид-19, понекогаш именувана како „плазма на преживеан од Ковид-19“.

Бидејќи содржи антитела на САРС-КоВ-2, обновувачката плазма може да му помогне на телото да се бори против вирусот, а откриено е дека ја намалува прогресијата на Ковид-19 кај благо болни постари возрасни лица.

Трансфузијата на плазмата со поголеми нивоа на антитела против САРС-КоВ-2, исто така, е поврзана со помал ризик од смрт кај пациенти кои не се вентилирани хоспитализирани за Ковид-19 во споредба со трансфузија на плазма со пониски нивоа на антитела.

 

 

Црвениот крст прифаќа донации за плазма на закрепнување против Ковид-19, но само од луѓе кои не примиле вакцина против Ковид-19.

Црвениот крст објаснува: „Во моментов, луѓето кои примиле вакцина против Ковид-19 не можат да донираат обновувачка плазма на Црвениот крст. Црвениот крст работи што е можно побрзо за да ја процени оваа промена - бидејќи може да вклучува комплексни ажурирања на системот “.

На видеото објавено од Музикмен на Твитер, известувач изјави: „Оваа [обновувачка] плазма е составена од антитела од луѓе кои се опоравиле од вирусот, но вакцината ги брише тие антитела, плазмата за обновување за третман на други Пациенти со Ковид-19 е неефикасна “.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас