Семејството уништено - 32-годишен лекар ненадејно почина по вакцинирањето со АстраЗенека

Британскиот лекар Стивен Рајт требало да ја започне својата работа од соништата, но починал од компликации од тромб откако ја прими вакцината од АстраЗенека. По вакцинацијата, тој развил тромбоза поврзана со мал број на тромбоцити.

Рајт почина на 26 јануари на 32-годишна возраст, оставајќи ја сопругата Шарлот и два сина Изак, 7 и Елија, 1. Тој претрпе таканаречена тромбоза на церебрална вена со тромбоцитопенија. Според неговото семејство, Стивен починал многу ненадејно и не покажал знаци на болест пред да почине.

Лекарот работел за Националната здравствена служба и требало да започне со работа во улицата „Грит Озмонд“ во Лондон. Таму тој сакал да им помогне на младите со аутизам.

Стивен се регистрирал како донатор на органи. Триесетгодишен маж ги доби белите дробови, а срцето му припадна на тинејџер.

Неговото семејство привлекува внимание на штетата од вакцината и се надева дека ќе формира група за самопомош со други семејства. Блиска пријателка на Стивен, Наташа Вартена, постави страница GoFundMe за неговото семејство да помогне во ублажување на финансискиот удар.

Шарлот го објави следното видео на YouTube:

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас