Истражувачите ги откриваат застрашувачките ризици од мРНК вакцините

Истражувачите на Технолошкиот институт во Масачусетс, Стефани Сенеф и Грег Ниг, укажуваат на ризиците од мРНК вакцините на Фајзер и Модерна во прегледот во Меѓународниот весник за теорија, пракса и истражување на вакцините.

 

 

Несаканите последици можат да бидат многу полоши од болеста, тврдат тие.

Тиие вклучуваат анафилактичен шок, автоимуни болести, цитокинска бура што може да предизвика оштетување на ткивото, па дури и промени во ДНК-та.

Сенеф и Ниг заклучуваат дека мРНК вакцината  е експериментална генска терапија што може да има катастрофални резултати.

 

 

Мутирани доенчиња по мРНК вакцинацијата?

Кога мРНК вакцините ја менуваат ДНК-та, тоа влијае и на сите деца родени од вакцинираните личности. Сè уште е целосно нејасно какви ќе бидат последиците.

Сенеф и Ниг пишуваат дека антителата против шилестиот протеин придонесуваат за засилување на инфекцијата (или бура со цитокини) со посредство на антителата. Ова може да доведе до автоимуни болести и сериозно воспаление.

Супстанцијата полиетилен гликол може да предизвика алергиски реакции дури и кај вакцинираните лица. Во испитувањата за вакцини, на пример, свињите доживеале анафилактичен шок по втората доза.

Фајзер и Модерна тврдат дека нивната вакцина е 95 проценти ефикасна. Овој процент се однесува на релативното намалување на ризикот.

Апсолутното намалување на ризикот, односно намалувањето на ризикот, на пример да се разболи или да почини е само 1,2 проценти за вакцината Модерна и 0,7 проценти за Фајзер.

 

Извор: Worse Than the Disease? Reviewing Some Possible Unintended Consequences of the mRNA Vaccines Against COVID-19

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас