Поранешен експерт на СЗО - Оттогаш имав чувство дека нешто не е во ред

Швајцарскиот здравствен експерт Астрид Стакелбергер покажува како да се подготвиме за пандемии.

Помеѓу 2009 и 2012 година работела како експерт за пандемии во СЗО. Минатата година, СЗО ненадејно ја донесе на тепих: Одлучено беше на повисоко ниво дека повеќе не смее да ја одржува оваа обука.

Таа вели: „Тогаш имав чувство дека нешто не е во ред“, вели таа во документарниот филм „Planet Lockdown“. Според Астрид Стакелбергер, СЗО ја крши секоја замислена регулатива.

Меѓународните здравствени регулативи вклучуваат заштита на човековите права: заштита на мобилноста, економијата, заштита на приватноста. Сите овие прописи не се применуваат сега, тврди Стакелбергер.

 

 

Ние ги имаме документите

Таа вели дека прописите се сменија во 2016 година и оттогаш шефот на СЗО Тедрос добива се повеќе и повеќе моќ. Зошто земјите-членки не се против тоа? Тоа е затоа што земјите и нивните лидери потпишаа договор што во основа вели дека тие се компании.

На пример, владата на Швајцарската конфедерација, т.е. Швајцарија, која е регистрирана како корпорација во Брисел од 2014 година. „Ги имаме документите“, нагласува Стакелбергер. „Зборував со Јужна Африка и тие се во истиот брод таму. Земјата на Јужна Африка е регистрирана како корпорација во Њујорк “.

 

 

Нашите влади се марионети

Франција е регистрирана како корпорација во Франција, Соединетите држави се регистрирани како корпорација во градот Лондон итн. „Нашите влади не се демократии“, вели Стакелбергер. „Нашите влади се марионети на корумпирана мултинационална група која ги користи луѓето како стока за широка потрошувачка.

Луѓето на клучните позиции - политичари, судии - се уценети или загрозени. Ако тоа не успее, нивните деца ќе бидат киднапирани или убиени. Или, уште полошо, тие мора да злоупотребат или убијат дете пред камера. Тоа се луѓе кои се поврзани со движењето на Епстин, вели Стакелбергер.

Ова е прва  серија од три дела.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас