Ексклузивно интервју со д-р Роџер Ходкинсон

„Кога ќе се напише историјата на ова лудило, репутацијата ќе биде заклана и ќе има крв во олукот“

ВАКЦИНИТЕ може да предизвикаат „масовна машка неплодност“, Ентони Фаучи е „мртов човек што шета“ и истрагата за пандемијата ќе остави „крв во олук“ со репутација искината на парчиња за нивната чиста „идиотизност“.

Д-р Роџер Ходкинсон вели дека има „доволно докази во литературата“ за да се покаже изразување на шилестиот протеин во плацентата и тестисите - и може да убие неродени бебиња во тековната бременост и трајно да ги запре мажите да имаат деца.

Тој исто така рече дека никој не смее да слуша како принцот Хари се залага за вакцината затоа што тој е „зелен зад ушите“.

Д-р Ходкинсон е патолог по обука, со богатство на знаење за заразни болести, вирусологија и медицина базирана на докази, кој се школувал на Универзитетот Кембриџ и Медицинскиот факултет на Универзитетскиот колеџ во Лондон, пред да се пресели во Канада во 1970-та година и да се обучи на Универзитетот на Британската Колумбија.

Тој дојде до озлогласеност за неговиот говор пред Градскиот совет на Едмонтон на 13 ноември минатата година во врска со нивното гласање за продолжување на задолжителните уредби за маски, велејќи дека одговорот на Ковид е „најголемата измама извршена врз несудената јавност“.

И сега, и покрај тоа што вакцините се опишани како „неверојатно паметни теории“, д-р Ходкинсон упати уште една страствена молба, повикувајќи на запирање на ширењето, со цел да се извршат понатамошни истраги.

 

 

Од Штефан Шулц

Тој рече:

„Јас сум сериозен патолог за кариера заснован на докази, кој стори сé што е во патологија на национално и провинциско ниво и ја сфаќам науката базирана на докази многу, многу сериозно. Јас не сум теоретичар на заговор, не сум анти-ваксер, јас не сум ништо од горенаведените. Но, кога гледам одредени работи во литературата што би можеле - подвлечени - да имаат сериозни потенцијални долгорочни последици, мислам дека моја должност е да станам и да свирнам на свирчето и да кажам ‘еј, застани го возот, го виде ли ова? Треба да се запре. Се надевам дека е грешно, но покажи ми ги податоците ’.

„Податоците за кои зборувам се добро опишани во литературата, тоа е значајниот израз на рецепторот АЦЕ 2 и во плацентата и во тестисите. И што е уште поважно, кај тестисите клетките се тие што произведуваат сперматозоиди, прекурсори, наречени сперматогонија. Јасно е дека циркулира вишок на шилестите протеини како резултат на неочекуван бран кај некои луѓе кои примаат вакцина.

„И таа циркулација го носи шилестиот протеин насекаде, вклучувајќи ја и плацентата на жени кои се случило да бидат бремени во тоа време, што е еднократен удар за таа конкретна бременост, веројатно не за следните. Но, постои и потенцијал за удари на тестисите, што секако не е еднократен, може да биде траен удар.

„Во свет каде што знаеме дека бројот на сперматозоиди опадна за 40% во последните 10 или 20 години - огромен необјаснет пад на бројот на сперматозоиди - не ни требаат дополнителни удари за машката плодност.

„Имаше вознемирувачки извештаи, за да се потврди, за зголемени спонтани абортуси по вакцинирањето. Јас сум загрижен за тоа сигурно, но повеќе сум загрижен за потенцијалот на машката неплодност што може да биде трајна состојба. Многу од ова е можно, тоа е само соодветна претпазливост со оглед на научната литература.

„Не можете да направите тест за плодност во проба која трае шест месеци. Последен пат кога проверив, бременоста трае девет месеци. А, со цел да се тестира за последователна бременост и потребата од подолгорочни студии за плодност, тоа не може да се направи надвор од прозорецот од две до четири години, што е нормална временска рамка за ново испитување на вакцините “.

Во текот на изминатите неколку дена, секретарот за здравство Мет Ханкок го опиша како „одлична вест“ фактот дека сите на возраст од 32 години и повеќе сега можат да ја резервираат својата вакцина против Ковид-19, повторувајќи ја мантрата дека е и безбедна и ефикасна.

И повикот за вакцинирање на децата станува сè погласен, а Ханкок рече минатата недела: „Внимателно ги следев резултатите од клиничките студии од Фајзер, кои покажуваат дека вакцината е безбедна и ефикасна кај деца на возраст меѓу 12 и 18 години. ”

Д-р Ходкинсон рече: „Апсолутно е срамота. Погледнете, децата не умираат од оваа состојба, барем во мојата сопствена провинција, тие воопшто не биле евидентирани како смртни случаи под 19 години. Исто е и на меѓународно ниво.

Извор и повеќе на англиски јазик тука

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас