Велика Британија - Бројот на спонтани абортуси по вакцинирањето се зголемува за 2.500 проценти

Уште од самиот почеток, владата на Велика Британија ги изрази своите сомнежи во врска со влијанието на вакцините за коронавирус врз бременоста: „Бременост: Нема или се ограничени податоците за употребата на мРНК  вакцината Ковид-19 BNT162b2.

Студии за репродуктивна токсичност врз животни не се извршени. Вакцината Ковид-19 BNT162b2 не се препорачува за време на бременоста. Кај жени кои имаат потенцијал за раѓање, бременоста треба да се исклучи пред вакцинацијата.

Покрај тоа, на жените во репродуктивна возраст треба да им се советува да избегнуваат бременост најмалку 2 месеци по втората доза “.

Белешката, исто така, вклучува коментари за доењето и плодноста: „Не е познато дали мРНК на Ковид-19 BNT162b2 се излачува во мајчиното млеко. Не може да се исклучи ризик за новороденчиња / доенчиња. Вакцината Ковид-19 BNT162b2 мРНК не треба да се користи за време на лактацијата ”.

Што се однесува до плодноста, владата на Велика Британија призна: „Не е познато дали вакцината Ковид-19 BNT162b2 мРНК има некакво влијание врз плодноста“.

И покрај предупредувањата, паниката достигна такви размери што многу бремени жени и доилки беа вакцинирани.

Владата на Борис Џонсон издаваше неделни извештаи за штетните ефекти на вакцините. Првиот извештај траеше од 9 декември 2020 година до 24 јануари оваа година. Последниот трае од 9 декември 2020 година до 5 мај оваа година.

Во случај на вакцина со Фајзер, официјалните записи покажуваат 66 спонтани абортуси, една рана смрт на новороденче, 3 фетални смртни и 2 случаи на мртвородено дете. Зголемувањето е 1.700 проценти од 24-ти јануари.

Во случај на вакцина со АстраЗенека, штетата е слична. Од 24-ти јануари до 5-ти мај, 50 бремени жени имале спонтани абортуси, а во два други случаи бебињата биле мртвородени. Тоа е зголемување за 2.500 проценти.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас