Глобалниот геноцид продолжува - 13.867 мртви и 1.354.336 повредени во европската база на податоци

Европската база на податоци за сомнителни извештаи за реакција на лекови е EudraVigilance, која исто така следи извештаи за повреди и смртни случаи по експерименталните „вакцини“ против Ковид-19.

Еве што пишува EudraVigilance во нивната база на податоци:

Оваа веб-страница беше лансирана од Европската агенција за лекови во 2012 година за да и се овозможи на јавноста пристап до извештаи за сомневање за несакани реакции на лекови (познати и како осомничени несакани реакции на лекови).

Овие извештаи се испраќаат електронски до EudraVigilance од страна на националните регулаторни тела за лекови и од фармацевтски компании кои се одобрени (лиценцирани) за лековите.

EudraVigilance е систем за собирање извештаи за сомневање за несакани реакции. Овие извештаи се користат за проценка на придобивките и ризиците од лековите за време на нивниот развој и за следење на нивната безбедност по нивното одобрување во Европската економска област (ЕЕА). EudraVigilance работи од декември 2001 година.

Оваа веб-страница е формирана во согласност со Политиката за пристап на EudraVigilance, која е дизајнирана да го подобри јавното здравје преку поддршка на надзорот за безбедноста на лековите и зголемување на транспарентноста на засегнатите страни, вклучително и на јавноста.

Управниот одбор на Европската агенција за лекови за првпат ја одобри политиката за пристап до EudraVigilance во декември 2010 година. Од управниот одбор беше усвоена ревизија во декември 2015 година, врз основа на законодавството за фармаковигиланцата од 2010 година.

Директивата има за цел да им овозможи на засегнатите страни, како што се националните регулаторни тела за лекови во ЕЕА, Европската комисија, здравствените работници, пациентите и потрошувачите, како и на фармацевтската индустрија и истражувачките институции, со пристап до извештаите за сомневање за несакани реакции.

Транспарентноста е централен водечки принцип на агенцијата и е од клучно значење за градење доверба во регулаторниот процес. Со зголемувањето на транспарентноста, Агенцијата е подобра да ги задоволи растечките потреби на засегнатите страни, вклучително и на пошироката јавност, за пристап до информации.

Во извештајот до 5 јуни 2021 година наведени се 13.867 смртни случаи и 1.354.336 повреди по инјектирањето на четирите експериментални шприцеви против КОВИД-19:

  • КОВИД-19 МРНК ВАКЦИНА МОДЕРНА (CX-024414)
  • КОВИД-19 МРНК ВАКЦИНА ФАЈЗЕР-БИОНТЕХ
  • КОВИД-19 ВАКЦИНА АСТРАЗЕНЕКА (CHADOX1 NCOV-19)
  • КОВИД-19 ВАКЦИНА ЈАНСЕН (AD26.COV2.S)

Од вкупниот број евидентирани повреди, има 683.688 сериозни повреди, што одговара на над 50%.

„Тежината дава информации за сомнителен непосакуван ефект; може да се класифицира како „сериозен“ ако станува збор за медицински настан што доведува до смрт, е опасен по живот, бара престој во болница, доведува до друга медицински значајна состојба или го продолжува постојниот престој во болница, е траен или значаен, доведува до попреченост или инвалидност или е вродена абнормалност / дефект на раѓање “.

Претплатник на Health News Impact во Европа ги создаде извештаите за секоја од четирите слики  што ги прикажуваме тука. Овој претплатник се согласи да го стори тоа и треба да работи многу во табелирањето на секој одговор со повреди и жртви, бидејќи нема никаде во системот на EudraVigilance за да се наведат вкупно сите резултати.

 

Еве го резимето на податоците до 5 јуни 2021 година.

  • Вкупни реакции за експерименталната вакцина за мРНК тозинамеран (шифра BNT162b2, Comirnaty) од Бионтех / Фајзер: 6732 смртни случаи и 502.162 повреди до 05.06.20020
  • Вкупни реакции за експерименталната вакцина за мРНК мРНК-1273 (CX-024414) од Модерна: 3821 смртни случаи и 101,767 повреди до 5 јуни 2021 година
  • Вкупни реакции за експерименталната вакцина AZD1222 / Ваксзевира (CHADOX1 NCOV-19) од Оксфорд / АстраЗенека: 2848 смртни случаи и 724 457 повредени до 5 јуни 2021 година
  • Вкупни реакции за експерименталната вакцина Ковид-19 Јансен (AD26.COV2.S) од Џонсон и Џонсон: 466 смртни случаи и 25.950 повредени заклучно со 5 јуни 2021 година

Детален список на несаканите ефекти на соодветната вакцина може да најдете овде.

Овие вкупни вредности се проценки засновани на извештаи доставени до EudraVigilance. Вкупните бројки можат да бидат многу поголеми во зависност од процентот на пријавените несакани ефекти. Некои од овие извештаи исто така можат да бидат пријавени во базите на податоци за несакани ефекти на одделните земји, како на пр Б. базата на податоци на САД ВАЕРС и системот на жолтите картони во Велика Британија. Смртните случаи се групирани според симптоми, а некои смртни случаи се предизвикани од повеќе симптоми.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас