Нема крај на пандемијата - Вакцинацијата го ослободува вирусот

Изворот и авторските права на главната фотографија се препишуваат на списанието од Австрија Wochenblick (Неделен преглед) во превод.

 

Почитувани читатели

тешко е можно да се избегне настанот околу Короната и наметнатите мерки. При решавањето на ова, неизбежно се појавуваат прашања, како што се:

Може ли надежите за целосно нормализирање со вакцинацијата да се претвори во разочарување?

Што ако, и покрај вакцинациите, нема крај на мерките за ограничување на слободата?

Можеби вакцината против Корона не нуди никаква заштита и дури може да придонесе за широко распространета болест слична на пандемија поради скратениот период на тестирање?

Можеби секојдневната дискусија за вакцинација и пријавувањето за вакцинацијата водат кон сè поголема збунетост и на крајот - без разлика каков ќе биде резултатот - ова им служи на моќните стратези на овој свет да го наметнат својот Нов светски поредок на сите народи и нации?

Слушнете го мислењето на главната уредничка на списанието „Вохенблик“ (Неделен преглед) во Австрија, г-ѓа Елза Митмансгубер.

 

Г-ѓа Митмансгрубер:

Се надевате дека преку вакцинацијата сето ова наскоро ќе заврши? За жал, морам да ве разочарам - станува сè полошо.

Таканаречената пандемија се одржува вештачки жива и ќе удри силно оваа есен / зима, токму поради вакцинациите.

Ефективноста на сите присилни мерки, како што се маските ФФП2-Н95, тестовите, заклучувањата, па дури и вакцинациите против короната во содржината на вирусот не е научно докажана.

Владата постапува случајно, не следејќи никаква логика.
Предупредувањата на безброј научници остануваат нечуени, како и протестите на луѓето - затоа што оние кои се на власт немаат интерес за крај на вонредната состојба. Но зошто?

Затоа што тие сакаат да добијат време. Ова има неколку причини:
1. кога во нашето секојдневие доминираат прашања од типот "Кога можам да излезам? Колку луѓе можам да сретнам? Каква маска треба да носам? Каде ми треба тест за да ми дозволат влез?", Тогаш ова ни прави нешто - тоа нè прави мали.

Метежот на правилата, случаите, инцидентите и бројките, не збунува и нè обзема. Постојано построгите мерки и подигнатиот показалец - иако се однесувавме толку добро - доведуваат до оставка и чувство на немоќ.

Социјалното дистанцирање, безличноста на ближните луѓе поради маските и немањето перспективи за иднината нè лишува од лежиштата и ориентацијата.

Сето ова заедно го ослабува и масовно го оптеретува народот. И тоа е токму начинот на кој е наменет! Бидејќи на оние што се на власт им требаат ослабени и дезориентирани луѓе со цел да го обноват општеството без отпор во смисла на „Големото ресетирање“. Социјалната изолација, деградацијата, чувството на немоќ ќе ги скршат луѓето и ќе ги направат лесно податливи.

Втората причина за вонредна состојба што трае што е можно подолго е: Бидејќи човекот е суштество на навика, во овој поглед се појавува и ефект на навика - луѓето се навикнуваат на контролиран, тирански режим на кој може да се изгради понатаму во иднината.

Потоа, преку тестови, маски и конечно вакцинирање, се создаваат зависности што го прават слободниот, самоопределен живот невозможен. Оние што не учествуваат се туркаат на работ на општеството - што не носи до следната точка.

Тврдоглавите кои сè уште не поднесуваат треба да бидат искоренети. Тие се оние кои би можеле да бидат опасни за планираната иднина по Големото ресетирање. Важно е да се разбере дека тоа е игра за време за сите страни.

Ништо нема да се реши само по себе, ако никој не се спротивстави на тоа. Напротив, ситуацијата станува сè позаситена и истовремено диктаторските мерки стануваат сè поостри. Губиме се повеќе и повеќе слобода што не може да се врати толку лесно.

Отпорот станува сè потежок; што добро можете да го видите со тешкото темпо против демонстрантите, како и се построгата цензура.

И најлошото: Вакцинациите стануваат се повеќе и повеќе!
Но, зошто е тоа лошо? Бидејќи има сè поголем доказ дека вистинската пандемија е веднаш зад аголот - и тоа ќе биде предизвикано од вакцинацијата.

А има масовно зголемување на смртните случаи, бидејќи Ковид-19 може добро да стане вистинска опасност како резултат на вакцинирањето - и за вакцинираните и за невакцинираните.

Веќе известивме за забелешките на ирскиот имунолог и молекуларен биолог проф. Д-р. Долорес Кејхил. Таа предупредува дека сопствениот имунолошки систем на вакцинираното лице се бори против организмот кога ќе дојде во контакт со диви коронавируси - со фатални последици.

А, што ќе се случи со невакцинираните, опишува производителот на вакцини, вирусологот и поранешен инсајдер на Гејтс, Герт Ванден Боше. Тој предвидува дека масовната вакцинација ќе го претвори навистина безопасниот коронавирус во неконтролирано чудовиште. Тоа ќе стане поинфективно, поагресивно и исто така ќе предизвика млади луѓе да се разболат.

Бројките од Израел - земјата со најголемо покритие за вакцинација - очигледно ги потврдуваат двете теории. Бројот на смртни случаи е огромен и се чини дека вирусот ја смени својата природа за само кратко време по масовните вакцинации.

Одеднаш веќе не ги погодува само старите луѓе со претходно постоечки услови. Оттогаш, масовно зголемување на курсевите за критични случаи на Ковид 19 е забележано и кај мали деца, па дури и кај новороденчиња.

Колку повеќе вакцинираме, толку повеќе ќе го добиеме истото во Германија или Австрија. Следниот вирус ќе привлече малку повеќе внимание, предвиде Бил Гејтс минатата година со насмевка на лицето.

Веројатно, тој мислел токму на тие настани поради вакцинацијата и со ова тој држи уште едно ветување, имено дека секоја личност во светот мора да се вакцинира против Ковид 19. Бидејќи кога ќе дојде вистинската смртоносна пандемија, отпорот против неа најверојатно ќе замолчи.

Затоа, луѓето кои сега се вакцинираат против Ковид 19 непотребно, но чисто од притисок, самозадоволство или желба за слобода, не се херои; тие само паднаа на пропагандата. Тие не помагаат да се стави крај на пандемијата - напротив.

Дури и СЗО и Светскиот економски форум признаваат дека ширењето на вирусот не се спречува со вакцинација. Ниту, пак, може да се спречи инфекцијата, само потежок тек на моментално вообичаените варијанти на вируси.

Значи, ние не ги штитиме ризичните групи ако сите се вакцинираме. Па, зошто младите, за кои Ковид 19 не претставува апсолутно никаква опасност, треба да се вакцинираат?

И веројатно неколку пати годишно, бидејќи вирусот мутира и вакцинациите никогаш не можат да создадат природен имунитет на стадо.

Без вакцинација би имале можност да развиеме природен имунитет на стадо со релативно безопасен вирус. Но, со неа (вакцинацијата) влегуваме во бесконечна спирала на зависност со разорни последици по нашата слобода и нашето здравје.

Мнозинството во Австрија сè уште е скептично во однос на вакцинациите против Корона. Но, сè се прави за да се промени ова - со незамислива пропаганда и психолошки притисок.

И сега доаѓа „Зелениот пасош“, горчливиот билет за слобода. Љубопитна сум да видам колкумина ќе бидат убедени да се вакцинираат? Од моја страна, го кажувам тоа со сета јасност: сигурно нема да се вакцинирам!

 

Превод: Футв Медиа

Забелешка: Се приклучуваме на крајната точка: Нема да се вакцинираме и ние!

Изворот и видеото можете да го отворите тука

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас