Пораките од Фаучи - Прикривање и лаги во голем обем

Е-поштата објавена според Законот за слобода на информации (Freedom of Information Act) пред два дена од Главниот здравствен директор на САД и претседателски советник Ентони Фаучи откри дека тој знаел за потеклото на вирусот од лабораторијата во Вухан.

Како и да е, под заклетва на сослушувањето во Сенатот, тој го тврдeше спротивното. На кого сè уште може да верувате? Во што може да верувате во Фаучи? И други здравствени власти?

Прилично вознемирувачки е колку јавноста е измамена од почетокот на 2020-тата година. Перспективата на САД е уште посериозна ако ги знаете и контрадикторните изјави под заклетвата.

Во бескомпромисен монолог во средата на 2 јуни 2021 година, водителот на Фокс Њуз, Такер Карлсон, повика на кривична истрага против др. Ентони Фаучи откако објави илјадници електронски пораки на Фаучи.

Е-поштата разменета меѓу Фаучи и бројни луѓе во раните денови на пандемијата, вклучувајќи ги Марк Цукерберг  и милијардерот Бил Гејтс, беа примени преку барање за Законот за слобода на информации (Freedom of Information Act). Тие беа пуштени во јавноста во раните утрински часови на 2 јуни 2021 година. Ако сакате да ги прелистувате - можете да ги најдете тука

Новинските медиуми се спротивставија на објавувањето, при што секој репортер понуди свое мислење за тоа какво е влијанието на електронската пошта - што покажа дека Фаучи очигледно ја лажел не само јавноста, туку лажел и на сослушувањата во Сенатот.

Карлсон го носи Фаучи на суд, зборува за „тотална измама“ и бара Фаучи да биде подложен на кривична истрага.

Електронските пораки открија дека „Тони Фаучи бил само уште еден луд федерален бирократ кој бил длабоко политички и често нечесен“, рече Карлсон.

„Пошокантно ... беше што самиот Фаучи беше вмешан во борбата на самата пандемија . Фаучи ги поддржа гротескните и опасни експерименти што се чинеше дека го овозможија Ковид-19 “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас