Шокантно откритие - Владата ги еутаназира старите лица во болниците

Појаснување: Еутаназија според Википедија

На новинарот Жаки Дивој и се приближи минатата година човек кој рече дека неговиот татко бил убиен во болницата. Откако добила неколку такви извештаи, таа решила да разговара за овој проблем со човекот. „Она што го откривме беше шокантно“, рече Дивој.

Таа сметаше дека треба да се соопшти и им се обрати на уредниците од 28 различни медиуми. Новинарката воопшто не доби одговор. „Тоа е прилично необично“, рече таа во емисијата за Герет Ајке, синот на Дејвид Ајк.

Истрагата на Дивој се фокусираше на убиство на стари лица во болници, домови за стари лица и хосписи. Таа разговараше со околу 50 роднини кои беа сведоци на ова. Шеснаесет од нив беа подготвени да дадат изјави во медиумите. „Имаме многу докази“.

На пример, постојат индикации дека мидазоламот бил нарачан од Мет Ханкок, британскиот министер за здравство, да ги „лекува“ пациентите со корона.

Употребата на мидазолам доведува до зголемена смртност кај такви пациенти, предупреди Дивој. „Колку повеќе давате, толку е поголема веројатноста дека некој ќе умре“, рече таа. Таа додаде дека се користи како лек за егзекуција во Америка.

Новинарот примиле инјекција, паднале во несвест и потоа им бил даден лекот. „Нема смисла.“ Тие беа еутаназирани на тој начин. „Тоа е многу загрижувачко.

Мет Хенкок има крв на рацете, рече Дивој. Герет рече дека е сигурна дека ова не се случува само во Велика Британија, туку и во други земји. Новинарот додаде: „Мислам дека ова се случува низ целиот свет“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас