Арамиските барони ги користат кризите за да владеат и да ограбуваат

Роберт Ф. Кенеди Јуниор, претседател на Детската здравствена одбрана, објасни во едно од своите предавања зошто владите и арамиските барони од високи финансии сакаат војни, терористички напади и пандемии.

Методот на користењето кризи за да се отвори патот до сета одредувачката моќ и неограниченото само-збогатување е многу едноставен. Врховниот командант на Хитлер во воздухопловството Херман Геринг го објасни тоа за време на судењата за нацистичките воени злосторства во Нирнберг и ги потсети победничките сили на сопственото однесување:

 

„... секогаш е лесно да се натера народот да учествува, без разлика дали станува збор за демократија, фашистичка диктатура, парламент или комунистичка диктатура. [...] народот, со или без право на глас, секогаш може да се натера да ги почитува наредбите на водачите. Тоа е прилично лесно. Сè што треба да направите е да им кажете на луѓето дека се нападнати и да ги обвинувате пацифистите за недостаток на патриотизам и да кажете дека ја загрозуваат земјата. Овој метод работи во секоја земја “.

... и очигледно успешно се користи на многу места. Во овој век, на пример, Џорџ В. Буш го искористи нападот од 9-11 за да ја започне „долгата војна“ против тероризмот и либералното обрежување преку Законот за патриоти (Patriot Act), кој ги постави темелите на модерната надзорна држава.

Сега медицинскиот картел и неговите милијардери големи технолошки соучесници го споменаа најстрашниот непријател од сите нив - вирусот. Паниката се користи како оружје за спроведување на слепа послушност и уништување на граѓанските и економските права.

Виталните компоненти на демократијата, како што се слободата на говорот и јавниот дискурс, се заменуваат со авторитарни мислења. Критичкото испрашување е блокирано и населението е принудено на слепа, безусловна покорност.

Примери се задолжителни мерки за корона како што се носење маски, држење на растојание, полициски час, прием во карантин, барања за тестирање и вакцинација. Според истражувањето на Кенеди, националните и меѓународните здравствени власти како СЗО дејствуваат како агенции киднапирани од корупција.

Годишниот буџет за рекламирање на Биг Фарма од 9,6 милијарди долари само во САД ги става под контрола  вестите и телевизиските канали. Како најголеми огласувачи на радиодифузерот, тие ги спречуваат водечките медиуми да ги критикуваат производителите на вакцини.

Кога започна кризата со КОВИД, арамиските барони на социјалните медиуми - кои сите имаат свои финансиски сплетки со фармацевтската индустрија - постојано ги цензурираат противниците на вакцините и критичките гласови од нивните платформи.

Кенеди заклучува дека тоа ќе биде крај на демократијата кога граѓаните повеќе не можат да водат отворен и јавен дискурс за политички мерки со големо влијание. Дали ги уништуваат перформансите на економијата и јавното здравство?

Малите и средни бизниси, личните слободи и уставните права паѓаат на пат. Богатството и моќта се движат драматично од дното нагоре. Затоа е врвен приоритет на часот граѓаните да ги решат своите демократски права и должности решително и доследно.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас