Професор за вакцините против корона - Направивме голема грешка!

Професорот Бирам Бридл од Универзитетот во Гуелф во Канада, заедно со неколку колеги, доби пристап до истражување кое покажува точно каде оди вакцината мРНК откако се вакцинирани лица. Отпрвин се претпоставуваше дека ќе остане во мускулот на рамото.

Излезе дека не е така. Срцевиот протеин влегува во крвта и се акумулира во ткивата, особено во слезината, коскената срцевина, црниот дроб, надбубрежните жлезди и исто така во јајниците.

 

Професор Бридл е особено загрижен за второто. Тој се прашува дали ги правиме младите стерилни на овој начин.

Тој се повикува на ново истражување кое опфати 13 млади негуватели кои ја примиле вакцината на  Модерна. Истражувачите го откриле шилестиот протеини во крвта на 11 негуватели.

 

 

Две работи можат да се случат

Ние веќе некое време знаеме дека шилестиот протеин е патоген и ако влезе во нашиот крвоток може да предизвика штета на нашите тела, рече Бридл на радиото ОН Поинт со Алекс Пирсон.

Еднаш во крвта, шилестиот протеин може да се поврзе со тромбоцитите. Кога тоа ќе се случи, може да се случат две работи: тромбоцитите се собираат заедно и формираат тромби, а исто така може да се појави крварење.

Професорот рече дека шилестиот протеин може да предизвика и срцеви проблеми бидејќи срцето пумпа крв наоколу. Протеинот исто така може да ја премине крвно-мозочната бариера и да предизвика невролошко оштетување, рече тој.

Ова има сериозни последици за луѓето кои даруваат крв и за бебињата кои се доени. „Во крајна линија, направивме голема грешка“, рече Бридл.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас