Тоа е „проклета секта“: Архиепископот Вигањ остро ги осудува луѓето што стојат зад „Големото ресетирање“.

Архиепископот Карло Марија Вигањ, поранешен апостолски нунциј во САД, во говорот уште еднаш го обелодени планот на група милијардери за наметнување светска тиранија  „Големото рестартирање: Последната голема лага“ - на Самитот во Венеција.

Виганò го поврзува „Големото ресетирање“ со таканаречениот нов светски поредок и го објаснува неговиот ефект: „да се шири пеколниот хаос во кој сето она што цивилизацијата макотрпно го градеше низ милениумите под инспирацијата на [божествената] благодат.

Тој продолжи да објасни дека ова е продолжение на античката битка предводена од „неколку тирани“ кои продолжуваат со многу стара битка во која Големото рестартирање би било последната фаза.

Тој додава: „И за да се постигне таа цел, последниот чекор е да се воспостави [систем] управуван од неколку безлични, жедни за моќ, тирани кои го прифаќаат култот на смртта и гревот, омразата кон животот и доблеста“.

Тој ги именува имињата на некои од моќните членови на семејството кои со векови тајно го изведувале разорниот план, сега исто така во контекст на контроверзниот глобален план за вакцинација.

„Членовите на оваа проклета секта не се само Бил Гејтс,Џорџ Сорос или Клаус Шваб, туку и оние кои со векови тајно заговарале да го соборат царството Христово: Ротшилдите, Рокфелерите, Варбурзите ...“.

„... и оние кои денес се здружуваат со црковните водачи и го користат моралниот авторитет на папата и епископите за да ги убедат верниците да се вакцинираат“.

Големото ресетирање е управувано од основачот на Светскиот економски форум, Клаус Шваб, со сојуз на многу од најмоќните корпорации во светот и има за цел да манипулира со луѓето под слоганот во неговите долгорочни планови. „Вие нема да поседувате ништо, но ќе бидете среќни“.

Неколку познати личности ја осудија злонамерната намера на овој штетен проект, а еден од нив е поранешниот советник за безбедност на Белата куќа, Мајкл Флин, повикувајќи се на глобалистите, како што се гледа на следното видео објавено од корисникот на Твитер @ Ganesha05232473,

 

„Мислам, загрижени сме за другата страна, но другата страна е навистина мала, и иако е многу моќна и добро финансирана, не ја најдов многу организирана“, коментира Флин.

И додаде: „Не сум загрижен, она што се обидувам да го направам и што сакаме да го постигнеме во ваков, настан е да имаме свои добро организирани ќелии, треба да се бориме против оган со оган“.

На крајот на краиштата, во својотд долг говоро, Виган е оптимист дека одличниот нов почеток ќе успее и ги повикува сите луѓе да учествуваат во оваа насока.

„Оваа бунтовна и одметнатина генерација може да се бори со придонес од било кој: од лекарот кој конечно ги осудува штетните третмани наметнати со кривични протоколи до полицаецот кој одбива да применува нелегитимни норми“, напиша тој.

И додаде: „Од парламентарец што гласаше против неправедни закони до судијата што отвори досие за злосторства против човештвото; од наставникот кој ги учи учениците да размислуваат сами за себе, до новинарот што ги разоткрива измамите и судирот на интереси на моќниците “.

„Од таткото што ги бранеше своите деца од гневот на вакцините до синот што го штитеше својот стар татко без да го остави во старечки дом; од граѓанин што бара право на природни слободи до занаетчија и ресторан што не прифаќа угнетување на оние што го спречуваат да започне бизнис “, продолжува тој со препорачаната стратегија.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас