Класифицираното досие Кристијан Дорстен

Германскиот вирусолог професор д-р Кристијан Дорстен е лицето на моменталната коронска криза! Неделното германско списание Стерн дури во март 2020 година беше насловено со наслов: "Коронавирусот го направи вирусологот Кристијан Дорстен најбаран човек и ѕвезда во Германија.".

Кристијан Дорстен го разви ПЦР-тестот за корона во јануари 2020 година, кој оттогаш служеше како стандарден метод за откривање на коровавирусот Ковид-19 ширум светот. Како директор на институтот на Берлинскиот харит, тој е многу влијателен советник на германската влада и учествуваше како експерт на многу владини прес-конференции. Така, преку своите проценки, тој исто така значително влијаеше на далекусежните политички одлуки, како што се задолжително носење маски, прекинување на редовните часови на училиште или затворање на целата угостителска индустрија.

Од низата награди, се издвојуваат наградите на Федерален крст на заслуги во 2005 година и Федерален крст на заслуги 1 класа во 2020 година.
Меѓутоа, во оваа програма сега треба да се отвори датотека со четири дела, што покажува сосема поинакво лице на Кристијан Дорстен и носи на виделина тешко познати, но значајни позадини:

 

 

„Досието Дорстен“ Дел 1: Кристијан Дорстен и неговите погрешни предвидувања.

Поради големиот број највисоки награди, треба да се очекува дека неговите проценки и предвидувања исто така ќе се остварат во секој случај. Еве само два примери за неговите секогаш загрижувачки предвидувања во споредба со реалните случувања:

Прогноза 1: 2003 / САРС„Ако епидемијата не може да се врати назад во блиска иднина, може да има повторени случаи на САРС. [...] Доколку епидемии на вакви белодробни заболувања редовно се случуваат во одредени земји, тоа може да има сериозно влијание врз нивните економии. Ефективна вакцина не може да се очекува најмалку една до две години “.

Фактички развој: Според СЗО, од почетокот на таканаречената епидемија на САРС во 2003 година, имало само 8.096 случаи на САРС ширум светот со 774 смртни случаи; во Германија, само 9 случаи и ниту една смрт.

Прогноза 2: 2009 година / Свински грип
„Болеста е сериозна честа вирусна инфекција која произведува значително потешки несакани ефекти отколку што секој може да замисли од најлошата вакцина“.

Иако немаше веродостојни податоци за број на случаи, Дорстен ги повика луѓето да се вакцинираат против свинскиот грип.
Фактички развој: Предвидената епидемија никогаш не се случила. Како и да е, вакцините беа нарачани од западните влади за неколку стотици милиони евра, но огромното мнозинство од населението ги одби и покрај итната препорака на Дорстен. Покрај тоа, вакцините предизвикале многу посериозна штета отколку самиот свински грип

.
Заклучок: Застрашувачките предвидувања на Дорстен, кои секогаш имале за цел „вакцинирање како стандардното решение“, се покажаа како фатални погрешни проценки што резултираа во огромна економска штета.

Како е можно Дорстен да продолжи да изгледа веродостоен како советник на владата со своите повторени ужасни предвидувања?

 

 

„Досието Дорстен“ Дел 2: Кристијан Дорстен и неговата докторска диплома

Бидејќи проф. Д-р Кристијан Дорстен стана веројатно најпознатиот научник во Германија како резултат на кризата во Корона, исто така имаше и зголемени истражувања за неговата докторска теза.

Излегоа чудни недоследности:

1. Недоследност:

Дорстен, наводно, докторирал на Универзитетот Гете во Франкфурт во 2003 година. Меѓутоа, за изненадување, библиотеката на Универзитетот во Франкфурт првично не беше во можност да обезбеди ниту една копија од неговата докторска теза.

2. Недоследност:

На прашање од д-р Маркус Кибахер, научник специјализиран за научна измама, портпаролот на прес-универзитетот изјави дека копиите биле оштетени при оштетување од вода/поплава. Германската национална библиотека исто така немаше ниту една копија пред 2020 година. За промоции, ова е обично задолжително.

3. Недоследност:

Исто така е многу чудно што во каталогот на Германската национална библиотека - во кој мора да бидат наведени сите универзитетски публикации - не може да се најде запис за Кристијан Дорстен за 2000 - 2003 година.

4. Недоследност:

На 15 октомври 2020 година, Универзитетот Гете во Франкфурт / Мајна објави изјава за корекција во врска со „Лажните наводи за докторската процедура на проф.д-р Кристијан Дорстен“. Ова покажува дека г. Дорстен има право да ја користи титулата д-р по медицина од 4 септември 2003 година.
Ова е многу изненадувачки, бидејќи во документот на СЗО тој е веќе наведен како д-р во април 2003 година - пет месеци порано.
Овие и други бројни недоследности го натераа адвокатот д-р Раинер Фуелмих да го нарече Дорстен како „Капетанот на Копенник“ во вонпарламентарниот Комитет за истрагата на Короната.

 

На 2 декември 2020 година, Кибахер поднесе тужба до Регионалниот суд во Штутгарт во врска со „депозитните копии од дисертацијата на г. Дорстен и нивното наводно складирање во премногу влажни услови. Овие правни постапки може да изнесат на виделина уште зачинети недоследности.
Сепак, работите може да станат уште понепријатни за Дорстен, бидејќи адвокатот д-р Фуелмих веќе поднесе првично барање за отштета против Дорстен во име на еден од неговите клиенти кој претрпел штета како резултат на мерките на Корона. Во тек е подготовка на судска постапка во САД.

На крајот на краиштата, не станува збор за неговиот докторат, туку за прашањето за веродостојноста на Кристијан Дорстен. Зошто упорно молчеше со месеци и не ги разјаснуваше овие сериозни обвинувања, останал без резерва? Ова секако не му одговара на неговиот кредибилитет!

 

 

„Досието Дорстен“ Дел 3: Кристијан Дорстен и неговиот ПЦР-тест за корона

ПЦР-тестот за откривање на коронавирусот развиен од Дорстен во јануари 2020 година со молскавична брзина е „тест на годината“! Овие резултати од тестовите се легитимација за националните влади ширум светот да спроведуваат најмасовни ограничувања на основните права против граѓаните!

Неодамна во 2014 година, Дорстен рече за овој метод на ПЦР-тест: "методот е толку чувствителен што може да открие единствена наследна молекула на овој вирус. Ако таков патоген, на пример, прелета низ носната лигавица на медицинска сестра еден ден без таа да се разболи или да забележи нешто друго, таа одеднаш е МЕРС случај. Каде што претходно беа пријавувани смртно болни, сега благи случаи и луѓе кои се совршено здрави одеднаш се вклучени во статистиката. Ова исто така може да ја објасни експлозијата во бројот на случаи во Саудиска Арабија. Згора на тоа, локалните медиуми направија неверојатна врева за тоа “.

Дали овој цитат од Дорстен точно ја одразува моменталната состојба со Короната?

„Статистиката за известување одеднаш вклучува совршено здрави луѓе!
"Експлозија на броеви на случаи!"
Дали Дорстен го избра овој метод на ПЦР со пресметка за да предизвика „тест пандемија“?
Неодамнешен научно-истражувачки труд од 22 врвни научници го поткрепува ова сомнение, бидејќи тие ја негираат научната основа на студијата за Дорстен, која служеше како основа за воведување на ПЦР-тестот од страна на СЗО.

Исто така, првите судски одлуки ја потврдуваат ненаучната природа на студијата за Дорстен и неговиот тест за Корона!
Еден човек значително го водеше целото сценарио за корона со својата ненаучна студија и неговиот несоодветен ПЦР-тест за корона врз основа на тоа: Кристијан Дорстен! Не само тој, туку и неговиот развиен тест се покажаа неверодостојни при поблиско испитување!

 

„Досието Дорстен“ Дел 4: Кристијан Дорстен и неговите многукратни заплеткувања.
Одлучна мерка за кредибилитетот на научниците е нивната неутралност и непристрасност!

1. Дали е воопшто можна неутралност и непристрасност од страната на Дорстен - во поглед на неговата поврзаност со Олферт Ландт?

Олферт Ландт е еден од редовните коавтори на студиите на Дорстен - вклучувајќи ја и тековната студија за Корона. Тој е сопственик и на берлинската биотехнолошка компанија ТИБ Молбиол - Синтетичка лабораторија, која произведува ПЦР- тестови за корона. Дорстен и Ландт очигледно откриле успешен „деловен модел“: во случај на пандемии и најразновидни епидемии на вируси, тие заеднички го развиваат ПЦР тестот за нив: ова веќе беше случај во 2002/2003 година за САРС, во 2011 година за EHEC , во 2012 година за МЕРС, во 2016 година за вирусот Зика, во 2017 година за жолтата треска.

Секогаш иста шема на трик, на која сега повторно прибегнаа за коронавирусот. Ландт го призна ова  за списанието Берлинер Цајтунг:  Тестот, дизајнот и развојот дојде од Берлинскиот харит.

"Ние веднаш го претворивме тоа во комплетен формат. И ако го немате овој вирус, кој првично беше достапен само во Вухан, можеме да направиме синтетички ген за симулирање на геномот на вирусот. Ние го сторивме тоа многу брзо “.

Веднаш на почетокот на кризата со Короната, Ландт и неговата биотехнолошка компанија со седиште во Берлин произведуваа комплети за тестирање Корона со 1.500.000 тестови на Корона неделно, а до февруари тие веќе ја зголемија својата продажба за три пати.

Во меѓувреме, тој веројатно собра огромен профит од овие тестови. Сомнително е дека Ландт ќе го џебува целиот економски успех и дека на Дорстен ќе му остане само својата репутација.
Без оглед на степенот до кој Дорстен извлече лична корист од ова, се поставува прашањето како може да се одвиваат случувањата со јавни средства и последователно приватните компании да профитираат од нив до тој степен?

 

2. Зарем тоа не може да претставува исценирано преземање на власта, па дури и да доведе до воведување дигитален надзор врз цели нации под изговор за борба против пандемијата?

Ваквите сценарија ни се познати од минатото, на пример во борбата против „Тероризмот“ -кризите ги користат за масовен надзор и ограничувања на нашите права и нашата слобода. Чекор по чекор ги губиме се додека не стигнеме до нивното нечовечко „Ново нормално“.

 

3. Зошто масовните медиуми одговорни за критичкото известување не го откриваат „досието Дорстен“, туку дури го чуваат под обвивка? - (ова не беше прашање)

 

 

Почитувани читатели,
Дали исто така сметате дека овие позадински факти треба да им бидат познати на сите? Потоа, помогнете да се донесе „датотеката Дорстен“ на светлината на денот без одлагање.
Само движењето на самите луѓе може да осигури дека тишината на монополските медиуми со иста контрола е прекината и станува збор за јавна дискусија!

Можете да дадете придонес за тоа, со објавување на овие скриени врски!

Ширете ја ова просветлувачка објава! Информирајте што е можно повеќе ваши познаници по социјалните мрежи.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас