Сенаторот Ранд Пол вели дека Ентони Фаучи е лажго и треба да биде веднаш отпуштен

Сенаторот Ранд Пол во вторникот изјави дека директорот на Националниот институт за алергија и инфективни болести, д-р. Ентони Фаучи постојано лажеше и дека треба да биде отпуштен.

Пол за програмата  „Water Cooler“ Just the News рече дека Фаучи го излажа Конгресот кога рече дека Националниот институт за здравство не финансира Gain-of-Function истражување на Институтот за вирусологија во Вухан.

„Треба веднаш да биде отпуштен“, рече Пол, кој повеќепати се судри со Фаучи за бројни проблеми со КОВИД-19.

„Тој не излажа од самиот почеток. На почетокот тој рече дека маските  не помагаат, што не беше во ред. Тогаш тој рече дека сите маски се кориснии,  и тоа не е вистина, а потоа повторно кажа дека само маските N95 се корисни, а другите не. Тој беше неискрен од самиот почеток “.

Пол исто така рече дека иако, според него, Фаучи лажел, тоа било „наводно со добри намери“, но сепак „тој бил нечесен и треба да биде отпуштен“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас