Случаите со Ковид-19 паѓаат во Индија по администрацијата на ивермектин и хидроксихлорокин

Земјата со второ највисоко население во светот по Кина имаше помалку од 138,000 активни случаи на КОВИД на почетокот на февруари 2021 година. Тоа е најниска вредност од јануари 2020 година. Според индиското Министерство за здравство и семејната благосостојба, активните случаи на КОВИД-19 во моментов се околу 3,6 милиони во Индија. Главните медиуми ја обвинуваат „застрашувачката, мутирана варијанта“ наречена Б.1.617 за масовното зголемување.

Главните медиуми шпекулираат и за тоа дали „вакцините“ рфункционираат против варијантата или не. Само околу 2,8% од Индијците се вакцинирани. Но тие немаат страв затоа што Ивермектин и хидроксихлорокин се таму.

Индиското Министерство за здравство ги ажурираше своите упатства за карантините, третманот на асимптоматските и оние со лесни симптоми на КОВИД-19 на 28 април. Агенцијата сега вели дека асимптоматските пациенти „треба  табер-ивермектин (200 mcg / kg еднаш дневно, да  земаат на празен стомак) за 3 до 5 дена“.

Негувателите на пациентите во карантин им е наложено „да земаат хидроксихлорокинска профилакса според протоколот пропишан од лекарот “. Целиот документ може да го најдете овде.

 

 

Светската здравствена организација и Големата Фарма

Постојат 292 студии (219 се рецензирани од рецензии) кои ја докажуваат ефективноста на хидроксихлорокинот и како третман и како профилакса против КОВИД-19. Ивермектин има 93 студии (54 рецензирани од рецензии) кои ја демонстрираат неговата ефикасност како третман и профилакса против КОВИД-19. И покрај сега неспорниот факт дека овие лекови го убиваат КОВИД-19 за неколку часа или денови, Светската здравствена организација (СЗО) финансирана од Бил Гејтс и најголемата фармацевтска индустрија имаат гнев поради новите упатства и резултатите на Индија.

 

 

Главен научник на СЗО, Соум Сваминатан.

Главниот научник на СЗО, Соум Сваминатан на 10 мај објави на Твитер дека нејзината организација не препорачува употреба на ивермектин за КОВИД-19. Кратко потоа го избриша твитот.

Глобалната телевизиска мрежа на Канада ги именуваше ивермектин и хидрохлорокин „два лека за кои теоретичарите на заговор велат дека го лекуваат КОВИД-19 и за кои научниците тврдат дека се бескорисни во лекувањето на оваа болест“. Тајмс оф Индиа ги нарече двата лека „опасни“.

 

 

Случаите со КОВИД во Индија нагло се намалија во последните две недели

Д-р Пјер Кори е главен лекар на Алијансата „Фронт лајн Ковид-19“. Главните медиуми го нарекуваат добриот лекар како „дезинформација“. Тој е најпознат по тоа што сведочеше во Конгресот за ивермектин. Д-р Кори оваа недела одржа конференција во живо, покажувајќи ја ефикасноста на ивермектин и хидроксихлорокин, откако Индија ги спроведе промените во нејзините упатства.

 

 

Еве ги податоците од државата Махараштра во последните две недели од ивермектинот.

 

 

Еве ги податоците од Делхи.

 

 

Истото се случи во Мексико кога почнаа да користат ивермектин.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас