Мајк Једон учествуваше на маршот за слободата

Во саботата имаше бројни демонстрации против мерките на Корона во многу градови. Во англискиот град Кантербери, не се придружи никој друг, освен Мајк Једон, поранешниот потпретседател на производителот на вакцини Фајзер.

 

Научникот се најде во насловните страници низ целиот свет кога тој побара да се запре истражувањето на вакцините за корона.

Во центарот на Кантербери, Др. Једон до толпата. Тој рече дека демонстрира поради „апсурдниот“ пристап на Корона. Не е во ред сè што ќе ви кажат за заклучувањата, штитници за уста, асимптоматско ширење и варијанти, рече тој. Според Једон, тие лажат за да нè принудат на систем за евиденција за вакцинација што се користи за тоталитарна контрола.

„Тие ве плашат дека вашите деца ќе добијат вирус и ќе умрат, дека бремените жени ќе го добијат и ќе умрат. Сето тоа е глупост “, рече др. Једон. „Не плашете се од вирусот. Постојат многу ефикасни третмани. “Тој, меѓу другите, ги спомна хидроксихлорокинот и ивермектинот.

„Но, не знаете затоа што медиумите одлучија да не ви кажат. И, исто така, на многу лекари им е забрането да препишуваат ефтини, ефикасни, безбедни, стари лекови “, додаде тој.

„Се срамам“, рече поранешниот вработен во „Фајзер“. „Цел живот работев во фармацевтската индустрија обидувајќи се да развијам нови лекови и се срамам од тоа. Се срамам за сите луѓе во медицинската заедница кои не прават ништо и дозволуваат да се случи сето ова “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас