Хопкинс: Одолеј на „Новата нормала“

Веќе подолго време, сите водечки корпоративни медиуми се обидуваат да го имплементираат и манифестираат концептот на „Новата нормала“ во умовите на луѓето.

Американскиот писател Си Џеј Хопкинс експлицитно предупредува на ваквата таканаречена „Нова нормала“, за која се претпоставува дека преку вирус драстично и неотповикливо ја менува основната структура на општеството и социјалното заедништво.

Тој ја нарекува Корона-пандемијата „Тројански коњ“ за да се спроведе оваа „нова нормала“. Стравот од инфекција се користи за да се оправда сè полудиот и авторитарен едикт и да се отстранат сите форми на дискусија, вели Хопкинс.

Хопкинс ги опишува луѓето кои [...] панично гледаат на зголемениот број на пандемија како приврзаници на оваа „Нова нормала“ кои неизбежно помагаат да се инсталира нов тоталитаризам *.

Секој што ќе се осмели да го доведе во прашање официјалниот наратив веќе е означен и санкциониран како „екстремист“, „негирач на коронавируси“, „езотеричен изрод“, „теоретичар на заговор“ итн.,

На пример од блокирани медиумски канали Хопкинс особено предупредува на огромната штета нанесена на децата кои ќе бидат изложени на идеолошко условување и параноидна промена во однесувањето дури и сега и тој се плаши дека тоа може да биде уште поголемо во иднина.

Тие ќе растат со сликовници кои предизвикуваат параноја и ритуали за „социјално дистанцирање“. Хопкинс ова условување го нарекува психолошка тортура што исто така ќе се случи дома бидејќи, претпоставува, наскоро нема да има повеќе државни училишта.

Хопкинс претставува злобна слика: Секој ќе биде принуден да носи медицински маски за да одржува постојан степен на страв и сеприсутна атмосфера на болест и смрт, како светот да е едно големо одделение за заразни болести.

Секој ќе ги носи овие маски во секое време, на работа, дома, во своите автомобили, насекаде. Секој што не успеал или одбие да го стори тоа, ќе се смета за „закана за јавното здравје“.

Носењето маска насекаде во секое време ќе стане нормално, иако е докажано дека прави повеќе штета отколку добро… нормално дека стравот од вирус ги одредува сите наши постапки… нормално да не смеете повеќе да одлучувате како сакате да го живеете животот .

Хопкинс сè уште се надева дека овој поглед во новата нормална иднина ќе ги заплаши и ќе ги налути сите доволно да се кренат против ова пред да биде предоцна.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас