Лекарите потврдуваат - Истекување на мозочната вода по Ковид тест

Брисевите за ПЦР-тестовите од носот и грлото станаа вообичаени. Претежно многу непријатните тестови за корона треба да се туркаат нагоре во носот за да се отстранат секретите. Една жена во Оснабрик, Долна Саксонија во Германија, беше толку тешко повредена што изгуби вода од мозокот со недели. Тест-стапчето сигурно пробилоо во мозокот.

 

 

Главен лекар: опасни по живот инфекции од тестови

„Во најлош случај, инфекции опасни по живот може да резултираат од таква повреда“, вели проф. Конрад Сомер, главен лекар на Клиниката за уво, нос и грло во Мариенхоспитал Оснабрик во Германија.

Лекарите се обидоа да ја затворат дупката на черепот - но засега неуспешно. Церебралната течност продолжи да тече од главата на жената. Само по операција која траеше неколку часа во април, можеше да се запечати погодената област на мозокот.

 

 

За жал, ова не е изолиран случај

Повторно, неправилното користење на тестовите може да доведе до сериозни повреди, што сега е критикувано и од медицинскиот германски печат.

„Размалките од необучен персонал имаат и ризик од лажни негативни резултати и ризик од повреди на назалните структури и основата на черепот“, вели проф. Верена Нидербергер-Лепин од Клиниката за уво нос и грло во Виена.

„Употребата на брзи тестови за антитела е телесна повреда“ е дури и насловот на реномираниот германски медицински весник.

 

 

Срамен корективен обид за прикритие

Но, сите овие ризици треба да бидат покриени што е можно повеќе. ист случај во САД во октомври минатата година потоа беше подложен на самонаречеинте  „проверувачи (превртувачи) на фактите“.

Тие пишуваа: “Жената „имаше пукнатина во пределот на грлото многу пред тестот за корона. Покрај тоа, лекарите не даваат никакви информации за тоа дали нејзиниот живот бил некогаш во опасност. “

Дури и со само рудиментирано анатомско знаење, познато е дека мозокот не е во областа на грлото. И дека повредите на мозокот честопати се опасни по живот, исто така. Единствената цел на  превртувачите на фактите е свесно одбивање на критичкото известување.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас