По вакцинацијата повеќе луѓе одат во итна помош отколку заразени со Ковид

Ургентнио лекар Ричард Бартлет сведочеше пред комитетот на Сенатот во Тексас минатата недела.

Сенаторот Боб Хол во еден момент го праша дали гледа проблеми кај луѓето кои примиле вакцина против корона.

„Тоа е одлично прашање“, рече Бартлет. „Сега гледам повеќе луѓе во итната помош со компликации по инјекцијата против корона.

Тие имаат недостаток на здив две недели по инјектирањето, имаат привремени невролошки проблеми каде што не им работат нозете и им попуштаат, им се врти во главата и имаат чувство дека се исцрпени.

„Во моментот гледам повеќе компликации како резултат на вакцината“, потенцираше ургентниот лекар.

Бартлет рече дека во Лабок, каде што живеат многу студенти на колеџ, нè посетуваат 18-годишници кои биле здрави пред инјекцијата.

Исто така, му требаше грижа и на човек кој се гушеше две недели како резултат на вакцинацијата.

Лекарот рече дека за време на неговата последна смена немал посети од пациенти со корона во период од 48 часа. „Ние сме во друга ситуација“, рече тој.

 

 

Повеќе мерки не се потребни

На почетокот на март, државата Тексас повторно отвори сè и сите мерки за корона беа поништени.

Жителите веќе не мораа да носат маски за лице и им беше дозволено на сите продавници повторно да се отворат. Бројот на лица заразени со корона продолжува да опаѓа. „Мерките веќе не се потребни“, рече гувернерот Абот.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас