Глобалниот статус на вакцинацијата Ковид-19 заклучно со 9 мај 2021 година

Заклучно со 9 мај 2021 година, во Израел биле дадени околу 121 доза на вакцинација против Ковид-19 на 100 луѓе, една од највисоките стапки на вакцинација против КОВИД-19 во светот.

Оваа статистика ја покажува стапката на вакцинација КОВИД-19 ширум светот заклучно со 9 мај 2021 година, според земја или територија.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас