Ерик Клептон - Требаше да останам подалеку од вакцината

Пејачот и гитарист Ерик Клептон жали што се вакцинираше против Корона. Тоа му го откри на италијанскиот филмски продуцент Робин Моноти.

Според пораката што Моноти им ја пренесе на „Докторите на фронтлајн“ во Америка, Клептон страдал од несакани ефекти по инјекцијата.

76-годишниот пејач, кој страда од емфизем, ја зеде вакцината на АстраЗенека во февруари оваа година.

Речиси веднаш, тој доживеа сериозни несакани ефекти кои траеја 10 дена. Кога се опорави, му беше кажано дека ќе ја добие втората доза за 12 недели.

 

 

Последиците беа катастрофални

По само шест недели тој беше поканет назад. Во тој момент, малку повеќе се знаеше за опасностите од шприцот на АстраЗенека.

„Последиците беа катастрофални. Рацете и нозете ми беа ладни, вкочанети или блескави и едвај можев да ги користам две недели.

Се плашев дека никогаш повеќе нема да свирам. Страдам од периферна невропатија и никогаш не требаше да се приближам до иглата.

 

 

Но, според пропагандата, вакцината беше безбедна за сите

Тоа се однесува на песната што Ван Морисон неодамна ја објави, „Бунтовниците“, во која се прашува: „Каде отидоа сите бунтовници?

Тие се кријат зад своите компјутерски екрани. Каде е умот, каде е душата? Каде отидоа бунтовниците? “

Клептон вели дека цел живот бил бунтовник, борејќи се против „тиранијата и арогантните власти против кои сме сега“.

„Но, копнеам и за братство, сочувство и љубов. Со овие работи можеме да опстоиме“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас