Австриски политичар - Не смеете да го уништувате здравјето на луѓето со оваа вакцина

Минатата недела Дагмар Белакович (FPÖ) одржа страствен говор во Австрискиот национален совет, долниот дом на парламентот.

Меѓу другото, таа се пожали на австриската влада за проширување на моќта, која „не познава граници“.

Таа исто така рече дека граѓанските слободи се неделиви и дека сите треба да ги имаат. Не треба да ги добивате во замена за вакцинација.

Белакович истакна дека во моментов постои поделба во општеството предизвикана од владата. Од една страна има „добри“ граѓани кои се прилагодуваат и вакцинираат, а од друга страна има „лоши“ граѓани кои можеби не сакаат и се прашуваат дали вакцинацијата има смисла воопшто.

 

 

„Лошите“ граѓани се исклучени.

Бремените жени сега исто така се вакцинираат без да знаат за долгорочните ефекти, предупреди таа. Таа додаде дека се повеќе луѓе се разболуваат и умираат по вакцинирањето.

Тие исто така сакаат да вакцинираат деца на возраст под 12 години и да ги користат како заморчиња. „Во каков свет живееме!?“.

Поголемиот дел од Австријците не сакаат вакцинација, но во многу случаи се под притисок од страна на работодавците или колегите.

„Треба да се вакцинирате, тоа не е доброволно. Ова се факти. И, сите велите: „Ох, Австријците се толку желни да го сторат тоа“. Не, не! “, Извика пратеникот.

Подолу можете да го погледнете последниот дел од нејзиниот говор:

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас