Секој што некогаш се здобил со Корона, може засекогаш да биде позитивен на вирусот

 

 

Извадок:

Резултати
Интеграција на САРС-КоВ-2 секвенците во ДНК на клетките домаќини во културата.

Користевме три различни пристапи за да откриеме геномски САРС-КоВ-2 секвенци интегрирани во геномот на заразени клетки. Овие пристапи беа секвенционирање на Нанопор од долго читање, целокупно геномско секвенционирање на парови на Илумина и секвенционирање на збогатувањето на страницата за интеграција на ДНК заснована на тагментација. Сите три методи обезбедија доказ дека САРС-КоВ-2 секвенците можат да бидат интегрирани во геномот на клетката домаќин.

Читајте повеќе во долунаведениот извор.

Извор: PNAS: Reverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас