Водителот на Фокс, Такер Карлсон повика на истрага за поврзаноста на Фаучи со лабораторијата од Вухан

„Зошто нема кривична истрага за улогата на Тони Фаучи во оваа пандемија“?

Водителот на „Фокс њуз“, Такер Карлсон, побара медицинскиот советник во Белата куќа, Ентони Фаучи, да се испита за неговите врски со Институтот за вирусологија во Вухан и за потеклото на коронавирусот.

 

На преносот во понеделникот, Карлсон тврдеше дека Фаучи е делумно одговорен за пандемијата со „експлоатација на дупка што му овозможува да финансира истражување во лабораторијата  во Вухан, која најверојатно ќе биде одговорна за Ковид-19“.

Карлсон одговори на обновениот предлог на Фаучи дека е „можно“ мандатите за маски да можат да продолжат на неодредено време.

„Тони Фаучи ја казнува земјата - вие и нас, сите. Прашањето е, зошто го прави ова? “, Запраша Карлсон, посочувајќи:„ Можно е да му се допадне.

Но, мора да мислите дека барем дел од авторитарната герминативна хистерија на Фаучи е покритие за нешто друго. Може ли Тони Фаучи да се обиде да го сврти вниманието од себе и од сопствената улога во пандемијата КОВИД-19? “

Потоа, модераторот укажа на написот на писателот на науки, Николас Вејд, во кој се опишува како Фаучи одобрил опасно истражување во установата во Вухан, за кое многумина веруваат дека директно довело до појава на коронавирусот.

„Тони Фаучи одобруваше плаќање за истражувањето 5 години од 2014 до 2019 година - Националниот институт за алергија и инфективни болести, кој работи под Фаучи, со децении упатувал пари на групата наречена Еко-здравствена алијанса“.

„Еко-здравствената алијанса, водена од човек по име Др. Питер Дазак, потпиша договор со Др. Ши и започна да истражува за добивка на функција во лабораторијата во Вухан “, продолжи Такер.

„Милиони луѓе починаа од КОВИД-19, така што не станува збор за порамнување на сметка или укажување на вината за да се открие од каде потекнува.

Ако сакате да ја спречите следната глобална пандемија, мора да откриете како започна тоа “, додаде Карлсон, истакнувајќи:„ Немаше да се случи ако Тони Фаучи не дозволеше тоа да се случи. Тоа е јасно “.

Тој заклучи: „Во функционална земја ќе се спроведе кривична истрага за улогата на Тони Фаучи во КОВИД пандемијата што уби милиони и ја промени нашата земја засекогаш. Па, зошто тогаш нема кривична истрага за улогата на Тони Фаучи во оваа пандемија? “

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас