Флорида го тужи здравствениот орган ЦДЦ

Една осамена, неизбрана бирократија не треба и не може да има моќ да затвори цела индустрија на неодредено време: „Ова е причината зошто ги тужиме Центрите за контрола и первенција на болести (ЦДЦ)“, рече гувернерот на Флорида, Рон Десантис.

Веројатно еднократен настан што федералната држава го тужеше централниот орган за издавање незаконски, бесмислени и нездрави уредби.

Од обврзување деца да носат маски на отворено во летниот камп до промовирање на агендата на синдикатот на наставници до уништување на крстарењето и туристичката индустрија во Флорида, ЦДЦ ги надмина своите овластувања, рече ДеСантис на прес-настанот во Сателит Бич, Флорида.

 

Рон ДеСантис, на прес-конференцијата, ги критикуваше наредбите на ЦДЦ: „Ако погледнете некои работи што ги правеа на училишните отворања, каде што тие во основа го спроведуваат она што го сака синдикатот на наставниците кога велат дека овие деца треба да бидат маскирани на летните кампови..

 

Жал ми е, но ова не е наука, ова е политика. „Тој, исто така, го критикуваше ЦДЦ за катастрофалните ефекти што нејзините политики ги имаа врз големата крстаречка индустрија во Флорида. „Дали сакате неизбрана бирократија да има моќ да затвори голема индустрија во оваа земја на неодредено време?

 

ДеСантис сподели како се исплати одржувањето на Флорида наместо строгите забрани: „Имаме вишок работни места, особено во рестораните и  угостителството, кои луѓето сакаат да ги вработуваат.

 

Мислам, дека овие знаци ги гледате насекаде. Тоа е добар знак. Но, ние само сакаме да се осигураме дека ќе добиете работа доколку сте невработени “.

 

„Но, ние исто така сакаме нашите крстарења да можат да работат. ЦДЦ го забрануваше ова повеќе од една година. Тие рекоа дека ќе биде две недели минатиот март.

 

Сега тие велат дека можат да пловат само ако 98% од луѓето покажат доказ за вакцинација, но тоа е смешно. Тие пловат во други делови на светот каде што дури немаат на располагање вакцини, каде што имаат многу поголема стапка на Ковид отколку во САД “.

 

ДеСантис премина на тужбата поднесена од државата Флорида против ЦДЦ. Многу луѓе починаа. Не поради Ковид, туку затоа што беа очајни.

 

Прекумерното политичко мешање на ЦДЦ влијае на сите индустрии и сите Американци, предупреди ДеСантис. „Дали сакате неизбрана бирократија да има моќ да затвори важна индустрија на неодредено време? Тие не се овластени да го прават ова. И затоа ги тужиме “.

 

Кога ја објави тужбата во Мајами, му се придружија луѓе погодени од заклучувањето. Тој и даде збор на една жена која рече дека многу луѓе починале. „Не поради короната, туку затоа што беа очајни“.

 

„Овие луѓе користеа дрога или извршија самоубиства затоа што нивните животи беа уништени од ЦДЦ“, рече ДеСантис. „Тоа е тврдата рака на владата што ги разбива семејните бизниси, убива работни места и уништува животи на милиони луѓе“.

 

„Ова се смрт на луѓе вклучени во злоупотреба на дрога или самоубиство и колку нивните животи и средства за живот се уништени од она што го стори ЦДЦ“, го обвини ДеСантис ЦДЦ.

 

Пред неколку дена, гувернерот објави бонус од 1000 американски долари за спасувачите, вклучително и полицајци, болничари и пожарникари.

 

Извори: кликни овде

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас