САД - Уште една држава забранува пасоши за вакцинација

Пасошите за вакцинација ЗАБРАНЕТИ во Вајоминг

„Програмите за поминување на вакцинацијата имаат потенцијал да ја политизираат одлуката што не треба да се политизира“

Гувернерот на Вајоминг ги забрани евиденциите за вакцинација и издаде директива во која се наведува дека на никого не смее да му се забранува пристап до која било локација или услуга заради вакцинираниот статус.

Во директивата на републиканецот Марк Гордон се вели: „Програмите за евиденција за вакцинација имаат потенцијал да ја исполитизираат одлуката што не треба да се политизира“.

„Тие би ги поделиле нашите граѓани во време кога единството е од суштинско значење за борба против вирусот и да им наштети на оние кои се медицински неспособни да примат вакцина“, рече Гордон.

Гордон исто така повика дека добивањето вакцина „е личен избор заснован на лични околности“.

Гордон исто така беше застапник за мандатот за маската да биде укинат во март и за повторно отворање на компаниите.

Вајоминг им се придружува на другите држави, вклучувајќи ги Алабама, Минесота, Јужна Каролина, Арканзас, Аризона, Флорида, Ајдахо, Монтана, Тексас и Јужна Дакота, сите или имаат донесено закони или издадени наредби за спречување на задолжителна вакцинација.

Сепак, Њујорк е сè уште на пат кон евиденцијата за вакцинација.

По тестирањето на ваквите системи, сега се очекува да биде потребен доказ за вакцинација за учество во настани, па дури и за пристап до барови и ресторани.

 

 

Пример коој вреди да се следи

На крајот на краиштата републиканците излегоа како најголеми демократи. Патриоти кои си ја сакаат својата земја и сопствениот народ, борци за слобода кои се залагаат за општото добро на државата и нацијата!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас