Мала пандемија за да се овозможи светска влада?

Малкумина го знаат името на светскиот шампион дијаболог кој, во текот на изминатите 40 години, го постави курсот за глобалистичката / социјалистичката агенда што сега се одвива.

Откритието од 1981 година дека еден француски економист, социјалист и политички советник, Жак Атали, рече дека товарот за снабдување со растечкото пензионирано население во западните нации ќе предизвика економска криза што ќе доведе до планирано истребување на старите лица од страна на „пандемија која цели одредени луѓе ... вирус што ги напаѓа старите или дебелите ... слабите ќе потклекнат на вирусот, а страшните и глупавите ќе веруваат во тоа и ќе дозволат да се лекуваат “, сега неговата изјава кружи низ светот електронски преку социјалните мрежи.

 

 

Тоа е она што Атали го имаше на ум пред неколку децении

Атали негира дека неговиот текст што може да се прочита е „целосно измислен“, дека тој се залагал за евтаназија за лица од 60-65 години и вели дека неговата изјава е составена од „скратени реченици“ земени од коментари што ги дал за време на интервју и подоцна објавени во книга со наслов L'Avenir de la Vie (Иднината на животот) од Мишел Саломон.

Без оглед на негирањето на Аталис за неговото сведочење од 1981 година, тој е цитиран во 2009 година како сугерира употреба на пандемија за контрола на човечката популација, вклучително и  оданочување и глобална полиција.

 

 

Практиката создава господари

Брзо напред до 2017 година кога САД учествуваа во прикриена вежба за пандемија СПАРС, сценарио кое буквално беше запишано во сегашната пандемија КОВИД-19. Владата ги започна вежбите за пандемија предвидени од Атали, кои се совпаднаа со реалноста дека Фондот на Медикер и социјалното осигурување ќе остане без пари до крајот на деценијата.

Дали шефовите на држави или влади го следат тапанот на овој човек? Ако е така, тогаш ѓаволот го користи мајсторот дијаболит на нашето време.

 

Целото сведоштво на Атали од 1981 година е наведено во следната објава.

[Иднината на животот - Жак Атали, 1981] Интервјуа со Мишел Саломон, колекција Les Visages de l’avenir, изданија Seghers. "

 

 

Понатамошни деманти

Атали негира дека се залагал за масовна евтаназија пред 40 години, но тој детално ја поставил ѓаволската идеја за истребување на пензионерите поради нивниот економски товар врз општеството, а подоцна истата година, 1981 година, се залагал за ваква идна катастрофа. Атали всушност се залагал за истребување на античките популации на луѓето.

До денес, на 77-годишна возраст, Атали продолжува да дава ужасни предвидувања за иднината на светот.

Атали е повеќе од само коментатор и политички советник. Тој исто така беше основач и претседател на Европската банка за обнова и развој и советник на Социјалистичката партија.

 

 

Советник на Билдербергер

Она што е уште позагрижувачко е што Атали присуствуваше на годишниот состанок во Билдербергер, каде најбогатите семејства во светот се информираат за светските настани и се обидуваат да ја кројат иднината за да се осигурат дека нивниот елитистички финансиски статус не е загрозен. Билдербергерците можеби го следеа неговото водство наместо да го коваат своето.

 

 

Во 1981 година, Атали рече многу повеќе

Во 1981 година, Атали рече многу повеќе. Тој ги посочи статусот на машините на кои ќе им требаат „протези“ за да живеат подолго, но и „да стават крај на животот“, сугерирајќи хируршки вграден „убиствен прекинувач“. Или можеби „прекинувач за убиство“ вграден со вакцинација во форма на РНК вакцина?

Според умот на Атали, самоубиството е слобода да се избере да се умре на време, но исто така е и единствениот „избор“ на Атали.

 

 

Атали -  Пандемијата доаѓа во 2020 година

Во 2020 година, пандемијата предвидена од Атали беше хит. Тоа беше точно како што се очекуваше. Според авторитативен извештај објавен во Annals of Internal Medicine (том 174, јануари 2021 година), 99,75% од нивната смрт била од институционализирани (домови за стари лица) постари возрасни лица и само 0,25% (четвртина од еден процент) од КОВИД- 19 смртни случаи поврзани со возрасни кои не биле институционализирани.

Пандемијата на коронавирусите беше насочена скоро целосно врз постари лица во домовите за стари лица - самата група што ја чини владата толку многу пари.

 

 

Не се пријавени смртни случаи од вакцинацијата

Вакцините се и стапица на смртта. Д-р Питер МекКалоу известува дека имало повеќе од 3.544 смртни случаи поврзани со вакцини заедно со 12.619 сериозни повреди во тешката пандемија КОВИД-19 од 14 декември до 23 април. Дури 25 до 50 смртни случаи нормално би резултирале до повлекување на вакцината од пазарот, дури и експериментална вакцина за РНК. Но, Центрите за контрола на болести молчат. Соучесниците во медиумите молчат.

Дали Жак Атали е мозокот на глобалистичките стратегии или е само гласноговорник за вистинските мозоци? Во секој случај, тој е одговорен. И пандемијата никогаш не се однесуваше на мутиран вирус на настинка, се работеше на прекумерна популација и несолвентност на Медицинска грижа и социјално осигурување.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас