Скај Њуз - Големото ресетирање е една од најголемите закани за нашата слобода

Не треба да се смееме на Големото ресетирање.

Се соочуваме со една од најголемите закани за нашите слободи и демократија, рече австралискиот пратеник Крег Кели за Скај Њуз.

Мораме да ги нарекуваме работите со нивните имиња и да возвратиме многу силно, нагласи Кели. Меѓу другите, тој ги именуваше Клаус Шваб, основач на Светскиот економски форум и шефот на СЗО Тедрос.

 

 

Ова не се теории на заговор

Според г-дин Кели, истата тактика се користи на пандемијата како и „стравот од глобалното затоплување“. „Сè е во врска со сензационализмот.

Тие намерно сеат паника во општеството во надеж дека народот ќе се откаже од своите слободи и дека политичарите ќе го предадат суверенитетот на својата земја на бирократите на ООН жедни за моќ “.

Луѓето кои зборуваат такво нешто често се отфрлани како теоретичари на заговор, дури и од Светскиот економски форум. Големото ресетирање не е теорија на заговор, тврди водителот на Скај Њуз, Кори Бернарди. „Сето тоа е на нивната сопствена веб-страница.

 

 

100 милиони мртви

Мала група самопрогласени елити на врвот одлучува што може и не може да биде во сопственост. Тие сакаат да утврдат што јадеме, како патуваме, каде работиме, како ја генерираме нашата електрична енергија. Сакате да ги уништите слободите за кои претходните генерации се бореа толку силно, рече Кели.

Тоталитарните леви режими кои се обидоа да спроведат такви социјалистички политики предизвикаа 100 милиони смртни случаи во минатиот век. „Ова е нејзино наследство“.

На следното видео, Бернарди разговара со Кели за големото ресетирање: Преводите може да се активираат во поставките на Јутјуб.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас