Новиот шилест протеин на коровавирусот игра дополнителна клучна улога во болеста

Новото истражување на Институтот Салк ненамерно откри дека коронавирусите (Ковид-19) шилестите протеини, генерирани засекогаш во организмот по експериментална инјекција со генска терапија мРНК), се директно одговорни за предизвикување повреди и смрт.

Салк инсистира на тоа дека опасни се само шилестите протеини на „вирусот“, не оние што се наоѓаат во вакцините. Најновата наука покажува дека шилестиот протеин може да биде смртоносен и да ја нападне васкулатурата на клеточно ниво.

Неодамнешен труд објавен во списанието „Циркулационо истражување“ откри дека шилетите протеините на вирусот „Ковид“ претставуваат поголема закана за васкуларниот систем отколку за респираторниот систем.

„Многу луѓе мислат дека станува збор за респираторна болест, но всушност е васкуларна болест“, вели Ури Манор, доцент и коавтор на студијата.

„Тоа може да објасни зошто некои луѓе имаат мозочен удар и зошто некои луѓе имаат проблеми во други делови од телото. Заедничко за нив е дека сите имаат васкуларна основа “.

Тестовите со „псевдовирус“, што во основа беше само грутка шилести протеини од грип опкружени со инертна супстанца, резултираа во  оштетување на белите дробови и артериите како и самиот наводен вирус.

„Примероците на ткивата покажаа воспаление во ендотелните клетки кои ги обложуваат sидовите на пулмоналните артерии“, известува Салк.

„Тимот потоа го реплицираше овој процес во лабораторијата, изложувајќи ги здравите ендотелијални клетки (кои ги редат артериите) на шилестиот протеин. Тие покажаа дека шилестиот протеин ги оштетува клетките со врзување на АЦЕ2. Ова врзување го наруши преносот на молекуларниот сигнал од АЦЕ2 до митохондриите (органели што создаваат енергија за клетките), при што митохондриите беа оштетени и расцепкани “.

Не вакцинирајте се освен ако не сакате да страдате и евентуално да умрете

Претходните студии излегоа со слични резултати, кои сугерираат дека вистинската закана за сето ова не е некој „вирус“, туку шилестите протеини кои намерно се инјектираат во телата на луѓето како „вакцина“.

„Ако ги отстраните способностите за репликација на вирусот, тој сè уште има голем штетен ефект врз васкуларните клетки, едноставно поради неговата способност да се поврзе со овој рецептор АЦЕ2, рецепторот С-протеин, кој сега е познат благодарение на Ковид“, признава Манор.

„Понатамошните студии со мутирани шилести протеини, исто така, ќе обезбедат нови сознанија за инфективноста и сериозноста на мутираните вируси на САРС-КоВ-2.

Како одговор на студијата, групата наречена Доктори за етика на ковидите издаде соопштение во кое предупредува на опасностите и неефикасноста на инјектирањето на кинескиот вирус.

„Пресметката на ризик-корист е ... јасна: експерименталните вакцини се непотребни, неефикасни и опасни“, тврди групата.

„Оние кои ја одобруваат, присилуваат или ја администрираат експерименталната вакцинација против КОВИД-19 ја изложуваат популацијата и пациентите на сериозни, непотребни и неоправдани медицински ризици“.

Врз основа на наодите од студијата Салк, сега е јасно дека кинескиот вирус е првенствено болест на васкуларниот систем, а главниот виновник за тоа е шилестиот протеин.

Кога ќе додадете два и два заедно, единствениот логичен заклучок е дека вакцинациите против коронавирусот (Ковид-19), кои содржат состојки наменети за активирање на континуирано производство на споменатиот шилести протеин во телото, се скоро сигурна смртна казна за оние кои што ги земаат.

„Вакцините се опасни и за здрави луѓе и за лица со веќе постоечки хронични заболувања од следниве причини: ризик од фатални и нефатални нарушувања на коагулацијата, вклучувајќи нарушувања на крварењето, тромбоза на мозокот, мозочен удар и срцев удар; Автоимуни и алергиски реакции; Засилување на болести зависни од антитела; и контаминација на вакцините од брзината на производството и нерегулираните стандарди за производство “, предупредуваат„ Лекарите за етиката на ковиди “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас