Сухарит Бакди - Вакцината против Корона е полоша од рускиот рулет

На секои 10 милиони дози администрирана вакцина АстраЗенека, починале 10 лица на возраст под 55 години. Тоа е, ако на пример. ги вакцинираат сите 60-годишници во Германија, околу 60 луѓе би умреле.

 

Колку луѓе помлади од 60 години починале од или со Корона во Германија во првите шест месеци од оваа таканаречена пандемија? Имаше 52, вели микробиологот Сухарит Бакди во интервју за Џон Кирби од радиодифузерот „Journeyman Pictures“. „Па, како можете да кажете дека придобивките ги надминуваат ризиците?“, Се прашува тој.

 

Бакди вели дека никој не знае што точно ќе се случи во организмот по вакцинирањето, бидејќи овој експеримент никогаш не бил направен врз животни. „Човекот сега е лабораториско животно. Луѓе! Милиони од нив! И сега ги гледаме последиците. Последиците се страшни и застрашувачки. Тоа е кошмар “.

 

За време на студиите за вакцинирањето на Фајзер, 20 000 луѓе биле вакцинирани, а 20 000 луѓе не биле вакцинирани. Со Корона се заразиле 10 лица од првата група и 150 од втората група. Фајзер заклучи дека вакцината е ефикасна 95 проценти. „Ова е навистина смешно“, одговара Бакди. „Како ја дефиниравте Корона? Кашлица, кивање - или благи симптоми - и позитивен тест за ПЦР што е несигурен во секој случај. Тоа е целата глупост “.

 

Во случајот на Бионтех регистрирани се 10 „тешки случаи“ во контролната група во споредба со еден случај во групата вакцинирани. Компанијата потоа дошла до заклучок дека може да се спречат девет сериозни случаи на 20.000 луѓе. И ние дури и не знаеме што значат тие со „тежок случај“, нагласува Бакди, кој објаснува дека овие луѓе не биле изложени на ризик и не завршиле на одделот за интензивна нега.

 

Стотици луѓе мораа да бидат хоспитализирани поради сериозни несакани ефекти за време на испитувањата со вакцините. Придобивките воопшто не ги надминуваат ризиците, вели микробиологот, кој беше на чело на Институтот за медицинска микробиологија и хигиена на Универзитетот во Јоханес Гутенберг во Мајнц од 1991 до 2012 година.

 

„Полошо е од рускиот рулет. Ако сакате, продолжете, но не кажувајте дека не ве предупредивме. Одиме кон катастрофа “.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас