Американски фармацевт откри празно упатство од вакцината на Џонсон и Џонсон

Ковид-19 вакцината на Џонсон и Џонсон / Јансен

Оние кои сакаат да се вакцинираат и кои размислуваат да бидат инокулирани со наведениот препарат, треба да побараат информативено упатство за пациентот од поединецот кој ќе биде вакциниран.

Она каде треба да бидат наведени адјувансите, информациите за безбедноста и ефективноста, други адитиви и несакани ефекти.

Како што е познато, тековните клинички студии во фаза 3 на разни „корона вакцини“  нема да бидат завршени до 2023 година. Можеби се должи на фактот дека љубопитен американски фармацевт се збунила додека распакувала единица за вакцини на J&J против Ковид-19 кога го испитала упатството.

Очигледно, производителот повеќе не мора да дава какви било информации за неговиот производ, бидејќи на упатството во пакувањето нема ниту еден испечатен збор, освен забелешката дека станува збор за упатство од пакувањето. Што пак е празно. Не се одредени ниту адитиви ниту несакани ефекти.

Фармацевтот визуелно ги запишала опишаните факти и ги лансирала на позната социјална мрежа. Видеото можете да го најдете подолу.

Кој сака да купи мачка во вреќа, очигледно не го интересира што му се дава!

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас