15-годишно момче почина од срцев удар два дена по вакцинацијата

САД: Случајот, кој е наведен во базата на податоци како ВАЕРС ИД 1242573, покажува дека 15-годишното момче било вакцинирано со Фајзер / Бионтех на 18 април 2021 година. Започна со несакани реакции на вакцината на 19 април 2021 година. Момчето „почина на 20 април 2021 година, 2 дена по вакцинирањето.“ Базата на податоци на ВАЕРС исто така покажува дека тој немал други болести, немал претходни болести, ниту познати алергии , немал вродени дефекти и постојани попречености. Само почина од „срцева слабост“ точно два дена откако ја прими контроверзната инјекција.

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас